El Teatre Casal s’omple de gom a gom a l’estrena de la ‘Terra baixa’ de producció pròpia

21/11/2022 - 14:00h

Ara la intenció és aconseguir fer una gira per altres teatres i ateneus d’arreu de Catalunya

El passat dissabte 19 de novembre, el Teatre Casal va acollir l’adaptació de l’obra Terra baixa de producció pròpia, a càrrec del Casal i Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Vilafranca.

En aquesta adaptació, que Valeri Laguna, Manel Güell i Jordi Romagosa han treballat per reduir a només sis personatges, s’ha mantingut el text original d’Àngel Guimerà però s’ha volgut donar més força a la Marta, personatge femení protagonista, que fins ara era víctima però que també ha estat sempre una supervivent. El repartiment
l’entomaven Anna Gol com a la més petita, la Nuri; Mireia Segura com a Marta, Maria Jesús de la Rosa com a Pepa, Jordi Romagosa com a Sebastià, Adrià Machuca com a Manelic i Mario Larrubia en el paper de Josep.



Sota la direcció de Valeri Laguna, els actors i actrius han fet un treball coral, en el quan Larrubia i de la Rosa agrupaven diversos personatges en un. Seguint el seu estil, Laguna ha volgut jugar amb elements sonors i per això els ecos, les repeticions i la música han estat, en aquesta adaptació, un paper més. Així, l’obra ha comptat amb la música de Toti Soler i Lluís Giménez, i la veu en directe de la Nuri, o Anna Gol, que acompanyava i reforçava alguns moments de la peça.

Laguna ha valorat molt positivament “l’èxit aclaparador” de l’estrena, i assegura que han quedat amb molt bones sensacions: “hem vist que el públic ha quedat molt sorprès amb la nostra proposta, que potser era més seriosa el que s’esperaven, i jo només puc dir que estic molt content amb l’equip tècnic, l’esforç dels actors i actrius i l’empenta que hi ha posat tothom”. Pel director, tot i que “hi havia molts nervis, modificacions d’última hora i limitacions tècniques, al final tot va quadrar i es va aconseguir un bon ritme i la força que buscàvem”. A més, l’adaptació també va rebre crítiques positives per part d’experts en Guimerà.

Laguna ha agraït al Casal la seva implicació i compromís en aquesta obra, així com la confiança que hi ha destinat l’entitat i tot l’equip. L’estrena va ser efectivament tot un èxit, amb la platea a vessar, i ara la intenció és aconseguir fer una gira per altres teatres i ateneus d’arreu de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris