La canadenca Luka Coetzee guanya el Guardó Internacional Pau Casals de Violoncel

21/11/2022 - 09:40h

En aquesta edició es van presentar fins a 51 joves aspirants de tot el món

La violoncel·lista canadenca Luka Coetzee va ser la guanyadora del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2022. La guanyadora destacava per la seva brillant interpretació de la Suite No.3 en do major de Johann Sebastian Bach i el Concert Op.33 d’Antonín Dvořák durant les audicions finals que es van celebrar divendres passat a l’Auditori Tívoli de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Coetzee és nascuda al Canadà l’any 2004. Entre els guardons destaquen el primer premi a la Johansen International Strings Competition (2022), el premi especial a la 6th UNISA International Strings Competition (2022) i el primer lloc a la Morningside Music Bridge International Competition (2021), entre d’altres. Actualment estudia al Mount Royal University Conservatory amb Horacio Contreras.
La jove va ser premiada amb el primer premi amb una dotació econòmica de 18.000€ per finançar la seva formació artística, així com assessorament musical en la seva carrera musical i acompanyament per a la seva promoció artística.
El jurat, format pels violoncel·listes Henri Demarquette, Marie Hallynck, Asier Polo, Peter Thiemann i Bernard Meillat, secretari del jurat, va atorgar excepcionalment dos premis especials AENA ex aequo a Amy Goto (South Carolina) i Alejandro Gómez Pareja (Madrid). La Fundació Pau Casals també ofereix promoció artística i assessorament als guanyadors d’aquests premis.

Bernard Meillat, assessor musical de la Fundació Pau Casals i secretari del jurat destacava l’alt nivell i preparació dels candidats. “La final ha estat molt emocionant i la selecció dels guanyadors ha estat molt difícil ja que tots els finalistes son joves violoncel·listes molt talentosos i amb temperaments molt diversos”, afirmava Meillat.
Durant tot el matí i en una sessió oberta al públic, els vuit aspirants al Guardó van anar interpretant durant 30 minuts a l’escenari obres per a violoncel sol i d’altres amb acompanyament de piano davant del jurat. Més de 50 persones van assistir a les audicions de manera presencial, que també es van poder seguir per streaming en el qual s’hi van connectar gairebé 200 usuaris.

El Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes, impulsat per la Fundació Pau Casals l’any 1984, està obert a joves aspirants menors de 22 anys de tot el món i enguany s’han rebut fins a 51 candidatures de joves violoncel·listes, alguns menors d’edat, procedents de països com el Canadà, Xina, els Estats Units, Escòcia, Alemanya i Espanya, fet que, tal com explica Jordi Pardo, director de la Fundació Pau Casals, “reafirma el compromís de la Fundació Pau Casals de donar suport a joves violoncel·listes amb la voluntat de promoure l’excel·lència musical i difondre el llegat artístic i humà de Pau Casals arreu del món”.

També et pot interessar

Comentaris