Preacord entre Prezero i els treballadors per acabar la vaga del Porta a Porta

(FOTO: AJUNTAMENT DE SANT SADURNí)
17/11/2022 - 22:18h

El pacte l’han segellat en una reunió que s’ha allargat durant aquest dijous, i demà l’haurà de ratificar l’assemblea de treballadors

La vaga del Porta a Porta a cinc municipis de l’Alt Penedès podria tenir les hores contades. Després de sis setmanes, l’empresa concessionària del servei i el comitè de vaga han arribat aquest dijous a un preacord per reprendre el servei amb normalitat.

Empresa i treballadors han estat reunits al llarg de tot aquest dijous al Departament de Treball per buscar una solució al conflicte. Des que es va iniciar la vaga s’han fet tres reunions més.

Demà divendres, serà l’assemblea dels treballadors qui haurà de ratificar l’acord al qual s’ha arribat. Si la ratificació es fa efectiva, el servei es reprendrà a partir de demà mateix.

Després de diferents ofertes de l’empresa, el que s’ha acordat és un conveni de 4 anys, amb increments de salari del 3% el 2022, del 2% el 2023 i el 2024 i de l’1,5% el 2025.

La vaga del Porta a Porta va començar el 7 d’octubre, i durant aquest temps s’ha treballat amb serveis mínims del 50%. En aquestes jornades s’han vist muntanyes de brossa acumulades en diversos municipis, i s’han produït alguns actes de vandalisme, en la crema de residus en diferents punts. Sant Sadurní és el municipi que més ha rebut l’envestida de l’aturada del servei. La vaga també ha afectat Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Torrelavit i Olèrdola.

Des de fa uns dies ja hi ha treballadors de Prezero que havien tornat a treballar amb normalitat.

També et pot interessar

Comentaris