Neix la primera Mostra del Llibre Penedesenc

16/11/2022 - 15:00h

Se celebrarà el 19 de novembre a Vilanova amb més de 35 autors de les quatre comarques i la participació de llibreries, editorials i entitats 

Vilanova acollirà aquest dissabte la primera Mostra del Llibre Penedesenc organitzada pel Col·lectiu Mir Geribert. La convocatòria serà a la plaça de la Vila, on hi haurà parades de llibres, de llibreries, editorials i entitats del Penedès des de les 11h fins a les 17h.Al llarg de tot el dia, més de 35 autors de les comarques del Penedès presentaran les seves últimes publicacions i participaran en dues taules rodones organitzades a la biblioteca Joan Oliva. La primera a les 12.30, servirà per reflexionar sobre el fet territorial del col·lectiu Mir Geribert, sota el títol Literatura i territori. Hi participaran Anna Ruiz Mestres, Maria Rosa Nogué i Oriol Pi de Cabanyes, sota la moderació de Miquel Cartró i Teresa Costa-Gramunt.

A la tarda, a partir de les 17h, Carme Montserrat, Josep Tort i Xavier Esteve participaran a la taula rodona titulada Penedès i mite, moderada per Rosa Maria Prat i Balaguer.

L’objectiu d’aquesta primera Mostra del llibre Penedesenc és donar a conèixer la gran producció literària que hi ha a les comarques del Penedès anualment i que tant els autors com els lectors prenguin consciència del territori compartit. Així ho ha explicat l’autor i membre del col·lectiu Mir Geribert Jordi Romeu Carol. El col·lectiu Mir Geribert està format per escriptors de l’àmbit territorial penedesenc units amb la intenció de promoure la literatura creada en aquest espai. Els uneix la voluntat de promoure la cultura com un “element imprescindible de la vida de les persones”, a través la literatura o de qualsevol expressió artística.

La mostra s’ha presentat avui a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que és una de les institucions que donen suport a la iniciativa. La regidora de Cultura, Mercè Mateo, ha explicat que “la idea del col·lectiu com una eina per teixir comunitat és una de les coses que més es va valorar des de l’Ajuntament” a l’hora de garantir el suport en aquesta iniciativa. Segons ella, el fet que els autors hagin optat per emmarcar-se en el Penedès històric en un moment en què s’està posant en valor la vegueria és un fet que contribueix a vertebrar aquesta idea del territori.

Per part del Col·lectiu Mir Geribert, tant Jordi Romeu Carol com Xavier Vernetta han agraït la implicació de l’Ajuntament de Vilanova i la resta d’institucions, entitats, editorials i llibreries que s’han involucrat en la primera edició de la mostra i han remarcat l’objectiu d’aconseguir “un Sant Jordi de tardor” amb tant de suport. Vernetta ha agraït la participació de totes les persones que han fet possible la mostra, entre les quals ha destacat la dissenyadora Lola Rojas —autora del cartell d’aquest any— i ha assegurat que, a hores d’ara, encara té un programa obert a causa de la gran participació d’autors.

El programa es pot consultar al web http://www.mirgeribert.cat

També et pot interessar

Comentaris