Sanció històrica de 21.800 euros per un atac mortal de dos gossos de raça perillosa a un altre gos i causar ferides a una persona

15/11/2022 - 16:41h

L’Ajuntament de Calafell imposa la seva multa més gran per incompliment de les ordenances

L’Ajuntament de Calafell ha imposat una multa de 21.875 euros a una ciutadana del municipi per un cas de múltiples faltes greus i molt greus vinculades amb l’ordenança de tinença de gossos de races potencialment perilloses. La sanció ha estat imposada per un cas del passat 2 de febrer quan dos gossos considerats perillosos que anaven deslligats i sense morrió van atacar un altre gos causant-li la mort i també a la seva propietària que va patir diverses ferides a les mans i els braços. L’atac va passar al costat de la rambla Mossèn Tobella al nucli del poble de Calafell.

La sanció aprovada en el ple municipal és la més gran imposada en tota la seva història per l’Ajuntament de Calafell per incompliment d’ordenances. La Policia Local va instruir diligències i va aixecar dues actes administratives per l’atac dels dos gossos perillosos. La mort de gos i les ferides de la propietària, en ser casos de possible maltractament animal i de lesions, van seguir el seu procés penal que continua obert al Jutjat del Vendrell. Les infraccions administratives han seguit el tràmit corresponent a través de l’Ajuntament que ha desembocat amb l’aprovació de la multa.

Els dos gossos que van causar l’atac van ser comissats a la propietària i van ser cedits, un a una protectora i l’altre a una família d’acollida. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “en tot aquest procés no culpabilitzem els animals, sino els propietaris que van permetre, amb la seva negligència, que això acabés passant”. Afegeix que “la multa és tant en defensa dels animals com en contra de totes les accions incíviques que vulneren les ordenances municipals”.

També et pot interessar

Comentaris