Sant Jaume dels Domenys canvia el nom del carrer Príncep d’Astúries i el dedica a la colla de grallers dels Gonsers

15/11/2022 - 12:16h

Diumenge es renova la placa del carrer i s’organitza una actuació de gralles

Diumenge a dos quarts de dues del migdia, Sant Jaume dels Domenys procedirà a la renovació formal del nom del carrer Príncep d’Astúries. El vial s’anomenarà a partir d’ara carrer dels Gonsers, una històrica colla de grallers del municipi. A més de la substitució de la placa amb el nom, també s’organitza a la plaça del Botànic un concert de gralla a càrrec de l’Escola de Música Contrapunt.

La decisió de treure del nomenclàtor de Sant Jaume dels Domenys la figura del Príncep d’Astúries, es va prendre el maig arran d’una moció presentada pel grup municipal Endavant Sant Jaume que va rebre el suport de resta de formacions. Aleshores va començar un procés per elegir el nou nom amb una consulta als veïns i veïnes. Es van plantejar les opcions de la colla de grallers dels Gonsers, de l’escriptor Josep Pros i de la llevadora Eugènia Güell.

La colla de grallers dels Gonsers va acabar sent la proposta més votada i, per tant, l’Ajuntament va acabar ratificant-la en un dels plens municipals. L’acte de diumenge estarà carregat de simbolisme tant per la retirada del nom de Príncep d’Astúries com per la recuperació de la memòria d’aquesta colla.

També et pot interessar

Comentaris