El Mata-degolla torna Sant Quintí al 1714 per recordar els fets de les viles cremades

(FOTO: AURELI DIAZ)
11/11/2022 - 13:03h

El municipi celebra aquest cap de setmana la 14a edició del certamen amb recreacions històriques, activitats i fira artesanal

Sant Quintí de Mediona celebra aquest cap de setmana la 14a edició de la Fira de Mata-degolla. Després de dues edicions marcades per la pandèmia, els carrers de la vila es tornaran a engalanar per acollir aquesta festa barroca, que commemora la història de les viles cremades el 1714.

L’esdeveniment combina representacions històriques i activitats amb la fira de productes artesans, a partir d’una proposta cultural i lúdica pensada per a tots els públics. La fira se celebrarà diumenge, tot i que el tret de sortida el donarà demà dissabte l’espectacle de titelles El Falcó i el príncep, de la companyia Micro Troupe, i que es basa en la història de Mir Geribert, senyor d’Olèrdola.

La programació continuarà diumenge amb la recreació de diferents escenes de la vida del segle XVIII. L’ambientació dels carrers de Sant Quintí mostrarà com era la vida al poble abans de l’arribada de l’exèrcit borbònic, mentre que el campament militar dels Miquelets de Catalunya presentarà la indumentària i el dia a dia dels soldats de l’època. A més, els més menuts podran gaudir d’una zona de jocs infantils ambientats en el Mata-degolla al nucli antic.

Representació històrica

En l’edició d’enguany es faran dues recreacions històriques: la crema de Sant Quintí, amb la col·laboració del Ball d’en Serrallonga, Isaac Morera i els canons de Quimet Pla; i l’afusellament de l’avi durant l’arribada de l’exèrcit, a càrrec dels Miquelets de Badalona i el grup teatral Entorn Produccions.

Durant el cap de setmana també es farà una visita per conèixer l’evolució de la història de Sant Quintí com a vila cremada fins a l’etapa modernista. Les inscripcions a la visita són limitades i es poden fer prèviament via el web santquintimediona.cat.

Finalment, la fira acollirà la presentació del llibre Cuques, bestioles, animalons i pipa-porrons, a càrrec del Grup d’Estudis Quintinencs. Una proposta cultural que es completa amb l’obra de teatre La filla del mar, d’Àngel Guimerà, que es representarà al Centre Cultural El Jardí com a cloenda, a càrrec del grup La Torre de les Gunyoles. Les entrades es podran adquirir el mateix dia, prèviament a la funció.

Comentaris