Enrique Asensi exposa ‘Retorn al silenci’ a la capella de Sant Joan

10/11/2022 - 12:00h

L’escultor presenta per primera vegada a Vilafranca el seu treball escultòric amb una gran instal·lació

Aquest divendres, a les 8 del vespre, s’inaugura l’exposició ‘Retorn al silenci’, de l’artista Enrique Asensi. La capella de Sant Joan acollirà fins al diumenge 8 de gener de 2023 una gran instal·lació escultòrica de l’artista valencià, que viu i treballa a cavall entre Alemanya i el Penedès. L’escultor presenta per primera vegada a Vilafranca el seu treball escultòric amb la instal·lació d’una de les seves peces de gran format a la nau central de la capella de Sant Joan i amb obres pictòriques que se situaran a l’absis de la capella.

Nascut a València l’any 1950, Asensi va inaugurar el Parc de les Escultures, un recorregut pels voltants de la casa on viu que permet veure les seves obres en plena natura.

La pedra i el ferro són els materials identitàris de l’obra d’Enrique Asensi. D’aquestes matèries n’extreu l’esperit que transmeten totes les seves obres, un esperit que aspira a mostrar allò més abstracte i intangible de la nostra existència. Les obres d’Asensi presenten una austeritat formal, una reducció purista, tant en la tria de materials com en la trobada de les formes.

Geomètricament abstractes, les seves peces evidencien un profund respecte cap als materials que empra. El caràcter monumental d’aquestes obres no es deu tan sols al seu pes i forma sinó sobretot a l’energia inherent que emanen.
Després de realitzar estudis d’arquitectura i filosofia, Enrique Asensi va trobar en les belles arts el seu veritable camí vital i professional. Un beca rebuda un cop finalitzats els seus estudis va proporcionar-li instal·lar-se a Colònia, on va guanyar premis i va conèixer l’escultura abstracta. La seva trajectòria expositiva arrenca l’any 1987 i les seves obres es troben tant en col·leccions privades com en museus i fundacions públics d’arreu del món. L’acte inaugural d’aquest divendres anirà a càrrec de la professora i editora Olga Martínez, directora de l’editorial Candaya, i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas.

També et pot interessar

Comentaris