La Generalitat invertirà 11,8 M€ en dues noves construccions de centres educatius del Penedès

Escola Muntanyans de Castellet i la Gornal. (FOTO: GENERALITAT DE CATALUNYA)
10/11/2022 - 12:00h

El Departament d’Educació preveu més de 98 milions d’euros per construir i ampliar 21 escoles i instituts arreu de Catalunya

La Generalitat de Catalunya durà a terme dues noves construccions en centres educatius de les comarques del Penedès per un valor d’11,8 milions d’euros. Aquestes obres formen part del Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA), que preveu construir, ampliar i reformar 21 escoles i instituts arreu de Catalunya. El Departament d’Educació invertirà un total de més de 98 milions d’euros.

Al marge d’aquestes actuacions, el Departament d’Educació té en marxa obres en 65 escoles, instituts i instituts escoles arreu de Catalunya, amb un pressupost de més de 700 milions d’euros previstos fins a l’any 2029.

Nous edificis a Castellet i la Gornal i a Vilafranca del Penedès

Una de les noves construccions serà l’Escola Montanyans, situada al nucli de Sant Marçal del municipi de Castellet i la Gornal, on s’executaran les obres d’un nou edifici d’una línia, per un import de 4,2 milions. L’escola va formar part de la ZER Cep de sis, de la que es va desvincular el curs 2006-2007 a causa de l’augment de l’alumnat. Actualment escolaritza 149 alumnes d’infantil i primària. En el seu origen, l’escola era un edifici tipus xalet amb una planta baixa i un petit soterrani. El curs 2001-02 l’Ajuntament va construir un nou edifici al mateix solar, on el Departament l’any 2003 va adequar-ne la planta baixa per ubicar la cuina, el menjador i un espai múltiple. Avui dia el centre necessita espais complementaris més enllà de les aules de grup, algunes de les quals són molt petites.

L’altra actuació que es durà a terme al Penedès és a l’Escola Josep Baltà i Elias de Vilafranca del Penedès, on es construirà un nou edifici de dues línies amb una inversió de 7,6 milions. L’escola, situada en el barri de Sant Julià, va néixer l’any 1971 i aquest curs compta amb 75 alumnes d’infantil i primària. El centre educatiu es troba en un mateix solar amb dues edificacions separades: l’edifici principal, d’uns cinquanta anys d’antiguitat, de planta baixa i dues plantes que allotja l’alumnat de primària i els serveis administratius, i l’edifici secundari, d’uns vint-i-cinc anys d’antiguitat, que es destina a ensenyaments d’educació infantil i compta només amb planta baixa.

21 noves actuacions arreu de Catalunya

A tot Catalunya la Generalitat preveu 21 actuacions en centres educatius. Dotze són noves construccions i la meitat d’aquestes dotaran d’un edifici d’obra nova a un centre educatiu, que en l’actualitat està instal·lat en mòduls prefabricats. L’altra meitat de les actuacions serà per substituir un immoble antic per una nova edificació. A més, s’executaran obres d’ampliació en set escoles i dues més se sotmetran a una reforma integral.

Pel que fa a la distribució per tipologia de centres, dotze de les obres es duran a terme en escoles, cinc en instituts i quatre seran en instituts escola, distribuïts arreu de Catalunya. Amb aquestes actuacions, es retiraran un total de 41 mòduls prefabricats.

També et pot interessar

Comentaris