L’Hospital del Vendrell centralitza un nou mètode de la Xarxa Santa Tecla de cirurgia per lesions de columna

09/11/2022 - 17:22h

Evita la cirurgia oberta i requereix menys temps de quiròfan pels malalts

La Xarxa Santa Tecla ha incorporat aquest 2022 una nova tècnica quirúrgica, la disectomia lumbar endoscòpica, per intervenir les lesions lumbars de la columna de la població del Tarragonès i del Baix Penedès. De la mà del doctor Christian Schinder, la nova tècnica se centralitza a l’Hospital del Vendrell. La tècnica, que es du a terme en un reduït grup d’hospitals de Catalunya, evita la cirurgia oberta i requereix menys temps de quiròfan, de manera que és menys invasiva pels pacients.

Es postoperatori és més lleu i es redueix la possibilitat d’infeccions. Igualment, el pacient té menys dolor, perquè la incisió que fa l’especialista per arribar a la lesió, normalment una hèrnia discal, una estenosi o un quist sinovial, és només d’uns 8 mil.límetres. Això fa que es produeixi menys sagnat i s’eviten cicatrius grans.

A la Xarxa Santa Tecla, l’encarregat de les cirurgies endoscòpiques és el doctor Christian Schinder que es va incorporar al servei de traumatologia de l’Hospital del Vendrell el passat mes de març. Schinder és confundador del centre especialitzat Innospine i compta amb més de sis anys d’experiència en la pràctica d’aquest tipus de cirurgia en centres de referència com l’Hospital del Mar, l’Hospital de Barcelona, la Clínica del Remei, l’Avantmèdic de Lleida, el Parc Salut de Barcelona i el Sala Kliniken d’Alemanya.

Els pacients que compleixen les condicions per ser tractats amb aquesta tècnica són operats a les instal.lacions de l’Hospital del Vendrell que treballa amb el Santa Tecla de Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris