El Teatre Casal presenta una adaptació del clàssic ‘Terra baixa’, d’Àngel Guimerà

A la imatge, Valeri Laguna i Manel Güell que han adaptat l’obra amb dos dels actors i membres del Casal.
09/11/2022 - 10:11h

Sota la direcció de Valeri Laguna, l’obra que s’estrenarà el pròxim 19 de novembre, és una producció del Teatre Casal que es vol exportar a altres escenaris d’ateneus del país

El Casal de Vilafranca i el grup de teatre amateur vilafranquí Taller d’Assaig Teatre (TAT) estrenaran, el proper dissabte 19 de novembre a 2/4 de 9 del vespre, una adaptació de l’obra clàssica Terra baixa, d’Àngel Guimerà, amb la direcció de Valeri Laguna i que compta amb la música de Toti Soler i Lluís Giménez. Una producció pròpia del Teatre Casal que es vol exportar als escenaris de diversos ateneus del país.

L’adaptació, que ha reduït el repartiment a sis personatges i noranta minuts i en la qual han participat en l’adaptació Manel Güell i Jordi Romagosa, “respecta escrupolosament el text i la veu turmentada de Guimerà, amb una mirada honesta, gens nostàlgica, contemporània”, segons assegurava Valeri Laguna.

El director, que ha destacat la cruesa de l’obra, afegia que per a aquesta producció pròpia es parteix de la perspectiva de la Nuri i la Marta, els dos personatges femenins principals: “La Marta és la veritable protagonista d’aquesta posada en escena; una dona ferida de l’univers guimeranià, com l’Àgata o la Maria Rosa. Com moltes dones avui, ella és víctima dels remordiments de la culpa, de la por i la solitud”. En aquest sentit, Laguna apuntava que l’essència de l’obra és “el poder exercit amb violència, que és possessió per a tots els protagonistes”, una mostra més del patriarcat inherent a la condició humana de l’època de Guimerà, que malauradament continua perpetuant-se a dia d’avui.

L’obra la interpreten Anna Gol (Nuri), Mario Larrubia (Josep), Adrià Machuca (Manelic), Jordi Romagosa (Sebastià), María Jesús de la Rosa (Pepa), i Mireia Segura encarnant la jove Marta. Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web teatrecasal.com

També et pot interessar

Comentaris