Calafell invertirà 10,5 milions d’euros per la reforma del nucli central de Segur Platja

08/11/2022 - 12:30h

Es tracta de la inversió econòmica més important de la història del municipi calafellenc i afectarà 25 mil metres quadrats

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat inicialment el projecte de renovació del nucli central del barri de Segur Platja. Es tracta d’un projecte que afecta 25 mil metres quadrats de superficie de carrers i que significarà una inversió de 10,5 milions d’euros, la més important de la història del municipi.

La zona afectada per aquesta important transformació està situada entre la via del tren i el Passeig Martítim per una banda i entre els carrers Nin i Loira per una altra.

Es tracta de carrers que són paral.lels o perpendiculars a les vies i al Passeig Marítim. En total es treballarà en una desena de vials que canviaran de manera substancial el seu aspecte. El projecte preveu transformar els carrers en vials de plataforma única i amb zones d’arbrat adequat a les característiques mediterrànies del barri. Igualment, se soterraran les línies àrees de servei i es pacificarà el trànsit.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que l’actuació afecta “un dels sectors més antics de Segur i que ha quedat més obsolet”. El projecte ha estat elaborat pel despatx Batlle i Roig Arquitectura i planteja solucions innovadores pels problemes històrics del barri.

Així, la inundabilitat s’encara amb propostes que van més enllà de la canalització tradicional soterrània de les aigües de pluja. Les noves árees de verd i d’arbrat filtraran una part de l’aigua de pluja i ajudaran a la seva evacuació.

També et pot interessar

Comentaris