El proper 21 de novembre arrenca la sisena temporada de la sèrie ‘Interiors de Vilafranca’

08/11/2022 - 10:12h

De la mà de l’historiador Josep Maria Feliu i el realitzador Raul Soldàn es descobriran cinc edificis històrics en un programa emès per Penedès TV

El proper dilluns 21 de novembre s’estrena a Penedès TV la sisena temporada, de la sèrie Interiors de Vilafranca. L’historiador Josep M Feliu i el realitzador Raul Soldàn, responsables de la sèrie, entreguen en aquesta ocasió una temporada amb la història de cinc construccions de Vilafranca per conèixer la seva arquitectura i els seus habitants. L’horari d’emissions serà de les 15.45, 19.45 i 23.45 i els dissabtes a les 15.30, 18.30 i 22.30.

En aquesta ocasió es descobreixen cinc edificis de diferents punts de Vilafranca, tan dins del nucli històric com al Poble Nou i la Barceloneta, i que mostren un ampli repertori d’estils i usos. Una de les cases mostra el creixement del barri del Poble Nou a principis del segle XX, al carrer del Casal. Un celler representatiu del conjunt de construccions que marquen el creixement de la zona al voltant de les vies del tren com a nucli principal de l’economia de la vila al segle XX. Una construcció relacionada amb els antics convents de la vila i com es van transformar al segle XIX. L’ampliació d’una casa per part d’una de les famílies més representatives del mon del vi a Vilafranca a la primera meitat del segle XX. I una de les cases més populars de la vila per la seva presència en un punt icònic de l’urbanisme local. En tots aquests edificis els espectadors es podran endinsar en construccions que pels seus valors representen el creixement urbanístic de la vila als segles XIX i XX, diferents activitats econòmiques, i els valors artístics de les cases, com vitralls, les rajoles hidràuliques, façanes, mobiliari i antigues fotografies.

La sèrie serveix com a punt de partida perquè moltes persones i famílies que son els propietaris dels edificis o hi han viscut, recuperin documentació i fotografies referents a la casa i la família, que en el seu conjunt formen part del patrimoni de la història de Vilafranca. Al llarg d’aquests vuit anys s’han realitzat 58 capítols que han recollit la història de construccions de Vilafranca, records fotogràfics, entrevistes amb els seus habitants, i queden com un document únic de l’arquitectura i la història local referent al seu patrimoni arquitectònic.

També et pot interessar

Comentaris