Més de 300 persones posen en relleu la primera edició del Festival Batecs

07/11/2022 - 14:59h

Actuacions, creacions i exposicions artístiques es van integrar a la perfecció en un espai meravellós d’ametllers, oliveres, vinya i bosc

El passat 29 d’octubre, el Festival Batecs Font-rubí va donar puntualment la benvinguda a artistes i assistents per iniciar un aventura entre artistes, natura i espectadors iniciant l’itinerari amb l’exposició ‘Un camí de pedres daurades’ i, a poc a poc, anar descobrint l’experiència visual d’un fotògraf, la dansa entre oliveres amb acompanyament musical i, tot seguit, gaudir d’un quadre plàstic que emmarcava una sessió de relaxació. Una veu de soprano i versions de cançons van tancar les actuacions per donar pas a la paella popular que Toni Porcel i família van preparar per 170 persones. A la tarda es va poder gaudir de més actuacions, creacions i exposicions artístiques integrades en un espai meravellós d’ametllers, oliveres, vinya i bosc.

Aquest festival d’Art i Natura ha celebrat la seva primera edició amb un gran èxit de visitants, més de 300 van gaudir d’una experiència innovadora per diferents motius: una trentena d’artistes, tots ells del municipi o vinculats, i multidisciplinaris van interactuar entre ells amb plena llibertat creativa en un marc natural que ens arrela als nostres orígens rurals; un sistema de pagament per taquilla inversa i una paella popular i postres a un preu molt assequible van garantir l’èxit de la jornada.

Tot el festival ha comptat amb un pressupost molt reduït i s’ha pogut realitzar gràcies a la col.laboració de moltes parts: des dels mateixos artistes, els comerços del municipi, veïns i la organització a càrrec de les dues entitats del municipi, l’Associació Cultural Empelt i l’Associació Espai de Marge, conjuntament amb el suport material de l’Ajuntament de Font-rubí cedint les cadires, les taules i l’equip de so.

Cal destacar la presència d’Andreu Felip i Ventura com a delegat cultural de la Generalitat al Penedès, qui va encoratjar a la organització a seguir amb la iniciativa i emmarcar Batecs en el circuit de festivals de Catalunya.

Un dia esplèndid climatològicament i humanament parlant que van crear un caliu on el ritme del moviment, la música, la imatge i les paraules… van reconfortar artistes i espectadors.

També et pot interessar

Comentaris