L’onzena edició del Most Festival truca a la porta

25/10/2022 - 18:06h

El festival internacional de Cinema del Vi presenta la programació farcida de projeccions entre el 3 i el 13 de novembre

“El Most torna amb més força que mai”. Amb aquesta paraules el codirector del festival, Xavier Fornos, director de Vinseum, donava el tret de sortida a la roda de premsa de presentació de l’onzena edició del Most Festival que recupera la coorganització entre Vinseum i Cineclub Vilafranca. Després d’agrair el suport incondicional i de gran importància de les administracions sobretot de l’Ajuntament de Vilafranca, però també de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona, sense deixar de banda els cellers i empreses que participen de manera activa al festival, Fornos va desgranar les novetats més significatives d’una edició que arrencarà dijous que ve, dia 3 i que s’allargarà durant 10 dies.

Georgia, país convidat

Així, aquest any tornen els espais presencials acompanyats de la copa de vi en finalitzar cada sessió i també torna el país convidat que serà Georgia. Serà amb el documental Georgia Homeland of Wine, el país que representa l’origen de la vinya i el vi al món. “Es mereix un homenatge, un reconeixement i una descoberta de quina és aquesta tradició vitinícola d’aquell país”, reflexinava Fornos. D’aquest país també es farà un tast representatiu dels seus vins i la seva gastronomia. En aquesta edició hi haurà tres denominacions d’origen (Montsant, Penedès i Empordà) que generaran tres esdeveniments promocionals. Seran un mapping interactiu, un concert vermut amb el Dj Jacobsen i un clip promocional.

La secció Collita que va a competició ha seleccionat fins a 40 treballs que tal i com va destacar Fornos més que pel·lícules o documentals “són petites lliçons de vida”. Les projeccions seran a l’auditori de Vinseum i a la sala Zazie
Des dels seus origens el Most ha volgut deslocalitzar-se i en aquest cas es mantenen dues activitats que donen valor al festival i són un tret diferencial com són el Most als Cellers que enguany s’acostar a quatre cellers penedesencs (Recaredo, Jean Leon, Can Ràfols dels Caus i Pardas) i d’altra banda el Most als municipis que enguany, a banda de Vilafranca i Sant Sadurní es faran projeccions a municipis com els Monjos, Avinyonet, Torrelavit, Olèrdola i Sant Pere de Riudebitlles com a nou escenari.

Brot i Gran Reserva

L’altra codirector, Jaume Felipe, president de Cineclub Vilafranca explicava que les dues sales que actualment gestionen, Zazie i Kubrick s’incoporen de manera estable a la programació acollint les projeccions del Gran Reserva i del Brot. D’aquest últim Felipe en va dir que aquest any s’han presentat fins a 363 curtmetratges dels quals només 20 han estat seleccionats que es projectaran en tres sessions.

Pel que fa a la secció Gran Reserva, els grans hits del cinema contemporani projectarà preestrenes internacionals com El viaje de Julieta, Small, Slow But Steady, La maternal, Les annés Super 8, Abrázame fuerte o la que clourà el festival Suro, un dels debuts més aclamats de l’any amb Vicky Luengo i Pol López. Tota la programació es pot consultar al web www.mostfestival.cat.

A l’acte de presentació també hi ha assistit el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, que ha lloat la tasca feta per les dues entitats organitzadores del festival tot celebrant la doble normalitat amb la finalització de la pandèmia i l’entesa novament de les dues entitats.

També et pot interessar

Comentaris