La segona edició del VAAC s’obrirà a joves artistes emergents

25/10/2022 - 11:00h

El festival, que se celebrarà del 24 de març al 23 d’abril del 2023 farà la selecció, dels artistes i dels locals que s’inclouran al festival, aquest mes de novembre

Aquesta setmana s’ha fet pública la convocatòria per poder participar a la segona edició del VAAC (Vilafranca Aparador d’Art Contemporani) que impulsen el Casal Societat ‘La Principal’ i l’Ajuntament de Vilafranca plegats i que incorpora algunes novetats. La primera serà que enguany hi podran participar artistes emergents menors de 35 anys. En aquest sentit els artistes interessats hauran d’enviar 3 o 4 fotografies de l’obra que proposin per l’exposició, juntament amb la fitxa tècnica de la mateixa i un currículum artistic on es vegi descrita la seva trajectòria actualitzada al correu electrònic cgallardo@casal.org. El termini per presentar-se acabarà el 30 de novembre i el 15 de desembre s’anunciarà l’artista o els artistes seleccionats.

De caràcter biennal

La mostra, que passa a ser biennal, gira amb l’objectiu de reutilitzar aparadors de locals tancats al centre de la Vila que exposaran entre el 24 de març i el 23 d’abril obres no només d’artistes emergens sinó també d’artistes de reconegut prestigi local i nacional. Per aquest motiu es busquen 10 locals que compleixin els requisits dels organitzadors per poder exposar fins a un màxim de 40 obres en total. Salvador Casals, ha explicat que en la primera edició cinc dels nous locals que van exposar obres van ser llogats després de la mostra, un altre dels objectius d’aquesta mostra que busca en paral·lel dinamitzar els locals comercials que han quedat sense activitat al centre de Vilafranca. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, explicava que aquest és un projecte transversal i que fins a 24 locals podrien complir els requisits dels organitzadors. Enguany també s’ha ampliat el radi d’acció dels locals del casc antic. Una altra de les novetats del 2023 serà la incorporació de tastos de vi de cellers emergents al final de les rutes guiades i que es concentraran al vestíbul del Casal.

A la primera edició unes 150 persones van participar a les rutes guiades i tot i que es van posar a la venda les obres exposades cap d’elles va ser adquirida. Cal tenir en compte que algunes de les peces algunes tenien un valor molt alt arribant fins als 40.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris