“Perspectives” porta l’activitat cultural del Lliure a Vilafranca

24/10/2022 - 15:32h

El projecte passa per una dotzena de municipis de la demarcació de Barcelona, entre ells Vilafranca amb l’objectiu d’apropar l’activitat cultural del Teatre Lliure al territori

El passat mes de setembre es va presentar el programa pilot Perspectives, creat pel Teatre Lliure i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’apropar l’activitat cultural del Teatre Lliure al territori. El projecte passa per una dotzena de municipis de la demarcació de Barcelona, entre ells Vilafranca, amb la voluntat d’establir vincles ferms i perdurables entre aquest teatre i el territori.

Amb la finalitat de col·laborar en la creació d’experiències artístiques, culturals i educatives molt més completes, s’han creat uns paquets que inclouen l’activitat escènica en sí, juntament amb activitats culturals paral·leles que compten amb un fort compromís social. El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca en col·laboració amb el Servei de Joventut s’han adherit a la proposta que té com a referent escènic Síndrome de gel, un espectacle de Xicu Masó sobre la crisi migratòria a Europa que es representarà a Cal Bolet el proper dijous 27 d’octubre al matí i anirà dirigit a l’alumnat d’educació secundària i batxillerat.

Les dues propostes originals que acompanyen i contextualitzen l’espectacle són, d’una banda, el col·loqui Cosmos, un espai distès de reflexió i investigació per aprofundir en l’entorn artístic d’una producció. En el cas de l’espectacle de Masó, es debatrà sobre la crisi global dels refugiats, la síndrome de resignació, l’orientalisme, el periple d’est a oest o el racisme institucionalitzat, entre altres temes. L’acte serà previ a la funció, hi participaran una trentena d’alumnes i serà conduït per Carlos Olivares.

D’altra banda, es proposa La taula, una experiència de diàleg oberta i participativa sobre migració i diversitat sexual, en la qual s’esvaeix la barrera entre públic i escenari, i es convida als assistents a parlar i fer escoltar la seva veu. Estarà oberta a tot el públic jove i moderada per la vilafranquina Roser Blanch, actriu i cofundadora de la sala Flyhard. Es durà a terme el proper divendres 4 de novembre, a les 18h, a l’Espai Jove La Nau.

AGENDA:

  • Dimarts 25 d’octubre. L’Escorxador. 11h. Cosmos (aforament concertat)
  • Dijous 27 d’octubre. Cal Bolet. 12h. Síndrome de gel (aforament concertat)
  • Divendres 4 de novembre. Espai Jove La Nau. 18h. Taula de Migració i diversitat sexual (obert al jovent)

També et pot interessar

Comentaris