145è aniversari del naixement del músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé

24/10/2022 - 14:25h

El 19 d’octubre de 1877 va néixer el músic Benvingut Socias Mercadé (1877-1952) al carrer de la Barceloneta Baixa, número 25 del Vendrell

El 19 d’octubre de 1877 va néixer el músic Benvingut Socias Mercadé (1877-1952) al carrer de la Barceloneta Baixa, número 25 del Vendrell. Enguany es commemora el 145è aniversari del seu naixement.

En el marc d’aquesta efemèride l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (EMMPAC) ha inclòs una biografia del músic en la seva pàgina web, juntament amb la d’altres músics vendrellencs com Pau Casals i Agustí Cohí Grau.

L’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, dipositari del fons documental i musical del mestre Socias, ha col·laborat en l’elaboració d’aquesta ressenya biogràfica que descriu els aspectes més destacats de la seva trajectòria professional.

També cal destacar que, des de la web de l’Escola, es pot accedir al fons documental del mestre Socias a través de tres enllaços al portal Arxius en línia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que permet veure la sèrie de les targetes postals escrites i rebudes pel músic al llarg de la seva vida amb amistats d’arreu. Accediu a la biografia a la pàgina web de l’EMMPAC.

També et pot interessar

Comentaris