Presentació del llibre dedicat a l’estudi dels parlaments dels balls de diables penedesencs

24/10/2022 - 09:45h

Una obra fruït d’una àmplia recerca documental i hemerogràfica en nombrosos arxius

El 13 d’octubre va tenir lloc, al Centre Cívic L’Estació del Vendrell, la presentació del llibre titulat L’Arboç i els diables penedesencs. Els parlaments, element característic d’un model, obra de Daniel Vilarrubias Cuadras i Frederic Herrero Cabo.

Aquesta obra ha estat editada pel Ball de Diables de l’Arboç i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Penedès, l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, la Diputació de Tarragona, la Coordinadora Ball de Diables Tradicionals de Catalunya i Pirotècnia Igual.

L’acte va comptar amb la presència de Ramon Cañas, president del Ball de Diables de l’Arboç, Sandra Suárez, consellera comarcal de Cultura, Nativitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i els autors.

Aquesta obra és fruït d’una àmplia recerca documental i hemerogràfica en nombrosos arxius, entre els quals hi ha l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès que té dipositat el fons documental històric de l’Ajuntament de l’Arboç. També s’han cedits imatges de la col·lecció de L’Abans, del fons fotogràfic de la família Ramon i del fons fotogràfic de Feliu Olivé Nin.

Els autors van exposar els objectius del treball i la seva metodologia. Com a partir de l’estudi del Ball de Diables de l’Arboç han fet un treball que s’ha convertit en un estat de la qüestió sobre el tema convertint-se en tot un referent en la matèria. Aquest estudi remarca la peculiaritat dels balls de diables penedesencs que formen part del patrimoni cultural català.

També et pot interessar

Comentaris