Torrelles de Foix es prepara per una nova Fira Artesana i el Clownic

19/10/2022 - 14:00h

Joan Pera presenta dissabte ‘Master Xof’ al Casal Torrellenc i durant tot el cap de setmana hi haurà espectacles per a totes les edats

Aquest cap de setmana arriba una nova edició del Festival Clownic i la Fira Artesana de Torrelles de Foix, que des de fa uns anys van plegats de la mà. El 3d8 ha conversat amb l’alcalde d’aquest municipi, Sergi Vallès, qui d’entrada ha recordat que la darrera edició, la primera després de la pandèmia, “ens vam haver d’adaptar a les noves circumstàncies habilitant una nova zona dins el recinte firal amb taules i cadires on poder menjar assegut”. Es van haver de limitar els aforaments als espectacles que es van programar al Casal Torrellenc i on encara s’havia d’anar amb mascareta. Bàsicament la consigna de l’any passat era descongestionar els aforaments, sobretot al recinte firal. La diferència amb l’edició d’aquest any serà total. El Casal Torrellenc es podrà omplir al cent per cent i ja es podran “veure els somriures del públic”, reflexiona Vallès, que assegura que aquest any sí que s’ha fet una gran difusió per captar novament el públic que s’havia acostat al festival abans de la pandèmia.

Mantenir l’essència

Vallès ha explicat que enguany es vol “mantenir l’essència de la Fira i el Festival” i que per aquest motiu han volgut “conservar els mateixos espais”. Així, novament hi haurà la zona de pícnic, que permet sobretot a les famílies amb infants poder trobar una zona de repòs durant els àpats, i també es mantindrà la plaça del Casal habilitada per fer-hi algun espectacle. El Clownic captarà el públic familiar ja que enguany programa espectacles per a totes les edats, però Vallès també defensa la fira artesana on es manté “el mateix potencial de sempre, i encara que no sigui visualment tan palpable, molta gent d’arreu s’interessa per comprar i provar productes artesants”. Val a dir que l’alcalde ha explicat que en futures edicions es vol recuperar la Fira com antigament es feia, és a dir, col·locant els expositors i l’artesania pel centre del poble. “És el nostre gran desig per a propers anys”, conclou.

Un any més la fira tindrà un component solidari per la recerca del càncer infantil amb la recaptació de donacions voluntàries durant els tres dies de fires, per mitjà d’uns maletins especials que s’habilitaran a diferents espais. Finalment, com ja és tradició, es podrà visitar el santuari de Foix, patrona del Penedès, tant dissabte com diumenge, de 10 a 13 h.

El programa

Les actuacions començaran avui amb un concert amb el grup de música pop-rock Porto Bello. El dissabte s’inaugurarà la fira artesana, en què actuarà la Coral Foix i, en acabar, exhibició dels balls populars. L’acte central del dissabte serà l’espectacle Màster Xof, amb Joan Pera. Per diumenge destaca l’actuació de Circ Petit al matí i el concert de Pop per Xics a la tarda. Tots els actes i horaris es poden consultar a l’agenda cultural.

També et pot interessar

Comentaris