31 actuacions formaran part de la 32a Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès

19/10/2022 - 09:53h

La Societat de la Torre de les Gunyoles acollirà aquets diumenge l’inici amb l’obra ‘Montserrat, Marta i Maria’ a càrrec del grup Loftu de la Múnia

La Societat la Torre de les Gunyoles serà l’escenari de l’inici de la 32a Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès amb l’obra ‘Montserrat, Marta i Maria’, de Josefina Altés Campà, a càrrec del grup Loftu de la Múnia. Dels 22 grups federats a la GATAP (Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès) en aquesta edició hi participaran 10 elencs. Fins al 2 d’abril de l’any vinent seran un total de 31 actuacions, una menys de l’any passat, que recorreran fins a 21 dels 27 municipis de la comarca amb la incorporació aquest any de Sant Pere de Riudebitlles. En aquest sentit, Pere Joan Ullate i Sílvia Sellarès, de la GATAP han explicat que el desig seria “arribar a tots els municipis” però maluradament aquest desig no es compleix. En aquest sentit, destaca Sant Sadurní que fa ja deu anys no acull cap representació de la roda. En canvi, de Sant Pere assegurant que “ens fa molta il·lusió recuperar aquest poble que havia albergat excel·lents grups de teatre”.

Set estrenes

Dels deu grups que participaran en la roda, set hi presentaran estrena i la resta repeteixen la mateixa obra de l’any passat. En aquest sentit, hi haurà un grup, la companyia MaGret que hi portarà dues obres en cartera i el Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca representarà una obra de Molière amb motiu dels 400 anys del seu naixement.
La cloenda està marcada en el calendari per al diumenge de Rams a Moja, on justament s’havia d’haver fet fa dos anys, però que la pandèmia va cancel·lar. Un any més des de la GATAP han volgut fer esment especial a la col·laboració dels ajuntaments que participen en la roda acollint alguna actuació i fent una aportació de 600 euros. Per la seva banda el Consell Comarcal de l’Alt Penedès té un conveni amb l’Associació per la qual destina 2.000 euros.

Èxit a l’Escena Penedès

La presentació de la roda s’ha fet aquesta setmana al Consell Comarcal. Abans de desgranar tot el que feia referència a la roda, Ullate i Sellarès han volgut destacar l’èxit d’una nova edició de l’Escena Penedès que va acollir el Teatre Casal el cap de setmana llarg del 12 d’octubre. Van destacar la gran participació en la classe magistral impartida per l’actor Àlex Casanovas i les facilitats i l’entesa amb el Casal de Vilafranca per poder veure teatre amateur al bell mig de Vilafranca. En total van ser 5 grups els que hi van presentar obra a banda del grup guanyador del premi Rosa Florida, l’únic guardó que hi ha a Catalunya en teatre amateur. En total van ser més de 500 persones les que van passar pel Teatre Casal en un festival que després de la cinquena edició ja es pot dir que s’ha consolidat a la capital de l’Alt Penedès.

Diumenge 23 d’octubre
19 h | Societat La Torre de les Gunyoles
Obra: Montserrat, Marta i Maria’
Grup: Loftu de la Múnia

Sinopsi: La Montserrat, la Marta i la Maria són tres amigues que comparteixen pis. Malgrat que el seu dia a dia sembla d’allò més tranquil i rutinari, aviat el passat trucarà a la porta revelant els seus secrets més amagats. 

També et pot interessar

Comentaris