Rècord de participants al III concurs literari en salut mental

13/10/2022 - 11:00h

El concurs ha superat les expectatives i ha comptat amb 45 participants, 24 en prosa i 21 en poesia, amb uns relats on destaca l’amistat

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2022, el Servei de Salut Mental de l’Alt Penedès, gestionat per l’hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries, ha celebrat el tercer concurs literari en salut mental “Les Paraules Parlen per Tu”, el qual ha superat les expectatives assolint un rècord de participació. Divendres passat es va fer entrega dels premis en un acte al Vinseum, a Vilafranca del Penedès. L’objectiu d’aquest concurs és fomentar la creativitat, l’expressió escrita i l’apoderament en autoestima, autonomia i superació dels usuaris de salut mental. Aquesta tercera edició ha comptat amb 45 participants, 24 en prosa i 21 en poesia, de serveis de salut mental de tot Catalunya. Han participat persones amb problemes de salut mental de 12 comarques de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, el doble que a l’edició anterior.

Relats on destaca l’amistat

“En aquesta edició hem vist uns relats on destaca el sentiment de l’amistat, de generar confiança i tirar endavant”, explicava Xevi Franquesa, tècnic especialista del Centre de Dia de l’Alt Penedès. “Són uns escrits d’agraïment a les persones que estimem, a la família, la parella i, també, als professionals”, afirma. Els premiats en poesia han estat: Francesca Ros per Poema estival (1r premi), David Puertas per Lletres per la meva mare (2n premi) i Pilar García per Envellir (3r premi). Els guardons en prosa s’han entregat a: Xavier Martí per Aquesta resolució té caràcter permanent (1r premi), Sonia Burgués per La por (2n premi) i Sergi Gea per (3rpremi). Els accèssits prosa han estat per: M. M. per Inici de la depressió (1r accèssit), Mercè Giménez per Mata l’estigma (2n accèssit) i Núria Ferraté per Un dia qualsevol (3r accèssit).

També et pot interessar

Comentaris