Doble premi per al ballarí i coreògraf vilafranquí Marc Fernández

11/10/2022 - 16:38h

La peça (ÍOR) va rebre el primer premi i el premi popular del públic del Certamen Coreogràfic de Sabadell

El ballarí i coreògraf vilafranquí Marc Fernández va obtenir el primer premi i el Premi Popular del Públic al XVII Certamen Coreogràfic de Sabadell, celebrat el passat dissabte. Sota el títol (ÍOR), el ballarí va interpretar la peça guardonada formant duet amb Julio León. Aquest certamen es va crear per impulsar la dansa contemporània donant visibilitat i ajuda a les companyies emergents.

Al premi s’hi van presentar fins a 38 peces, de les quals cinc van passar a la final, i entre aquestes hi havia la del vilafranquí Fernández, conegut a la capital penedesenca per haver estat l’enxaneta del primer 3d10 carregat de la història pels Castellers de Vilafranca.

(ÍOR) és un duet de dansa estrenat el maig d’aquest any que ja ha estat premiada a diferents festivals del territori. Els dos premis rebuts ara comporten una dotació econòmica i una residència de creació artística a l’Estruch més la programació de la peça guanyadora a la temporada 2023/24 de Sabadell. El Premi del Públic permetrà al duet optar a una beca de l’Institut del Teatre i programar tres bolos en el marc del ‘Crea Dansa’, organitzat per l’IT.

La peça guanyadora també ha estat seleccionada, juntament amb onze peces més, per participar al proper Especial Espai de Dansa 2022 organitzat per l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), que tindrà lloc el proper 29 de novembre.

També et pot interessar

Comentaris