Els alcaldes del Baix Penedès demanen al Govern que no dilati l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

10/10/2022 - 18:31h

Creuen que prorrogar els pressupostos suposaria un risc i insisteixen en reclamar a Salut el finançament per fer les obres

Els alcaldes del Baix Penedès insten el Govern de la Generalitat a deixar els pressupostos del 2023 al marge de l’escissió que hi ha hagut entre ERC i Junts per Catalunya, i reclamen evitar una prorroga dels comptes que pugui perjudicar l’ampliació de l’hospital comarcal. Recordem que el projecte d’inversió de 40 milions d’euros va quedar fora del finançament dels fons europeus Next Generation.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha ressaltat que la insistència dels batlles per demanar que Salut assumeix les obres que han quedat fora dels Next Generation “és un reclam que es fa a la Generalitat com a institució, no a cap persona ni partit”.

Martínez considera que el canvi de conseller no ha d’afectar les negociacions iniciades amb el Departament, les quals van tenir una aproximació a finals de la setmana passada amb una trobada amb la secretària general d’Atenció Sanitària i Participació.

 “A vegades la distància dels despatxos fa que no siguin conscients de la situació, però ara han vist en persona que la reivindicació del Baix Penedès no és una qüestió política”, ha afirmat Martínez aquest dilluns en relació a la recent reunió abans del relleu a la Conselleria de Salut.

El batlle vendrellenc ha ressaltat que “hi ha arguments tècnics que constaten que l’hospital ofereix la meitat de les necessitats sanitàries que té la població de la comarca” i ha precisat que “a banda, cal sumar-hi les necessitats de la mobilitat turística”.

Martínez ha dit que aquestes dades evidencien la importància de tirar endavant les obres, motiu pel qual ha urgit el nou govern d’ERC en solitari a seguir treballant en uns nous comptes per al 2023 i evitar caure en la pròrroga dels d’aquest any.

“Si prorroguessin els pressupostos, seria bastant difícil incloure el projecte d’ampliació”, ha avisat l’alcalde del Vendrell, en tant que portaveu del conjunt d’alcaldes del Baix Penedès, tot instant l’executiu català a no justificar-se en “situacions d’excepcionalitat”.

També et pot interessar

Comentaris