Pilar Gil presenta ‘Natura’ a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer

07/10/2022 - 12:00h

La mostra aplega una vintena d’obres amb composicions florals naturals tractades mitjançant un procés únic de liofilització i tintatge que permet garantir-ne la conservació

L’Espai Cultural Fòrum Berger de la Fundació Pinnae acollirà una mostra molt singular titulada ‘Natura’, de Pilar Gil, una artista apassionada de la naturalesa i la fotografia resident a Sant Pere de Ribes. L’exposició s’inaugura aquest divendres a les 7 de la tarda i es podrà veure fins al 13 de novembre.

La mostra aplega una vintena d’obres amb composicions florals naturals tractades mitjançant un procés únic de liofilització i tintatge que l’artista ha desenvolupat i que permet garantir-ne totalment la conservació al llarg dels temps, sense perdre el color ni la textura. Tots ells estan emmarcats i protegits amb vidre antireflector i degudament enumerats, en tractar-se de peces úniques.

En aquesta exposició l’artista incorpora diferents quadres amb mirall, que crea un efecte tridimensional que aconsegueix establir una harmonia i un ordre visual a l’espectador i a més genera un efecte òptic que es pot experimentar simultàniament des d’angles diferents. El resultat és una veritable obra d’art.

Abocant sentiments

Pilar Gil va començar el seu camí artístic a través del dibuix, on expressava i abocava els seus sentiments.
Seguidament, va passar al color de la pintura a l’oli, fins que va cercar una forma d’expressió que superés la bellesa dels colors que la pintura oferia. Amb l’art floral va trobar un equilibri estètic entre la força natural i la combinació cromàtica que va saber implementar d’una forma excel·lent i on va desenvolupar un procés únic que li permet treballar amb volum tot garantint que la planta natural sigui perdurable i inalterable al llarg dels anys. Aquesta tècnica l’ha convertida en artista referent dins d’aquest món.

Durant els prop de trenta-cinc anys que fa que l’artista desenvolupa l’art floral, ha viatjat a diferents parts del món per conèixer molts tipus de flors i plantes, que il·lustren gran part de les seves obres.

Quan defineix les seves composicions, l’artista afirma que intenta fer que sigui la mateixa natura la que ens faci captar la seva essència, com si la vida, en ella, encara hi fos present.

L’exposició estarà oberta a tothom i amb accés lliure fins al 13 de novembre en l’horari habitual de l’espai: de dijous a dissabte de 6 de la tarda a 8 del vespre i els diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 del vespre.

També et pot interessar

Comentaris