La calafellenca Alessia Bertolino participa al seu tercer Ironman de Hawaii

06/10/2022 - 13:30h

Ja hi va ser els anys 1998 i 2016 i ara hi torna per última vegada en la seva trajectòria esportiva

La calafellenca d’orígen italià, Alessia Bertolino, participa aquest dijous al campionat del món de triatló de llarga distància, conegut com l’Ironman de Hawaii, per tercera vegada en la seva carrera esportiva després de les experiències dels anys 1998 i 2016. Bertolino, entrenadora de l’escola de triatló de Calafell, hi pren part en la categoria de +50anys. Haurà de completar 3’9 km de natació, 180 km de ciclisme i 42 km de cursa a peu en un entorn on el vent, el paisatge volcànic i una climatologia subtropical amb elevades temperatures i humitats posen a prova constantment tots els atletes.

Tal i com ha explicat ella mateixa, aquesta serà la darrera vegada que Alessia Bertolino faci l’Ironman. La de Calafell ha signat sis vegades la classificació per la competició al llarg de la seva carrera, però només hi ha participat en les dues de 1998 i 2016 (abans de la d’avui). L’elevat cost econòmic que s’ha d’asumir per poder viatjar fins les illes Hawaii ha estat el principal impediment per haver de renunciar quatre vegades a la cita nordamericana.

L’objectiu de Bertolino a la competició serà completar tot el recorregut i tractar de signar un bon lloc a la classificació final. L’Ironman ha tornat aquest any a organitzar-se després de la suspensió de les edicions de 2020 i 2021 a causa de la pandèmia. Tots els atletes que van aconseguir classificar-se per aquestes dues cites suspeses poden, prendre part a la prova d’enguany. El fet de retrobar-se molts esportistes d’aquesta especialitat en una mateixa competició, ha estat un dels motius que ha portat Alessia Bertolino a viatjar fins Hawaii.

També et pot interessar

Comentaris