El fons d’art de l’Ave Maria rep la col·laboració de la Fundació Pinnae

06/10/2022 - 11:00h

S’ha dut a terme la catalogació i digitalització del fons d’art, una col·lecció solidària composta per més de 700 obres de diferents disciplines artístiques

El nou programa de la Fundació Ave Maria, Projecte Atelier, ha estat seleccionat en la quarta edició de la Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori de la Fundació Pinnae, dirigida a totes les entitats de la Vegueria Penedès. Atelier treballa per la promoció i la difusió de l’art i la cultura solidària, que han demostrat ser una potent eina de comunicació i inclusió.

El suport econòmic de la Fundació Pinnae ens permetrà continuar amb la nostra tasca de modernitzar el fons d’art de la Fundació. Un dels objectius principals és aconseguir la catalogació i digitalització de les diferents obres que componen la col·lecció del fons artístic.

Per continuar amb el desenvolupament del fons d’art, la Fundació crearà una web pública, oberta i gratuïta perquè qualsevol artista pugui mostrar tant la seva obra, com la seva trajectòria i exposicions en les quals ha participat, contribuint a fer que tots aquells qui avui no tenen presència digital la tinguin, per preservar la seva figura al llarg del temps i contribuint a difondre el seu art.

Així mateix, la Fundació Ave Maria podrà realitzar la correcta custòdia i la preservació de les obres del Fons d’Art en un nou espai, on es durà a terme el present projecte, perquè reuneixi les condicions necessàries i disposar d’una ubicació adaptada que permeti dur a terme les múltiples activitats que es podrien fer al voltant de l’art.

Es tracta d’un projecte transversal que té diversos col·lectius destinataris. D’una banda, s’adreça a totes aquelles persones que estiguin interessades en el món artístic, ja que gràcies a la creació d’una pàgina web pública tothom tindrà l’oportunitat de veure una àmplia col·lecció d’obres. També s’adreça als artistes en general, que mitjançant la nova web comptaran amb un nou espai per donar a conèixer la seva obra i trajectòria i perpetuar-la en el món digital.

El desig de la Fundació Ave Maria és augmentar la visualització de la tasca de l’entitat en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual, generant una positiva interrelació en els nostres espais entre artistes, usuaris i públic en general. Aquesta idea ens va portar a crear el Fons d’Art de la Fundació, una col·lecció artística solidària composta per més de 700 obres de diferents disciplines, que artistes i particulars han donat a la Fundació.

La Fundació Pinnae té la finalitat d’impulsar activitats en els àmbits de l’assistència a les persones més vulnerables o en risc d’exclusió, de la dinamització econòmica, de la inserció sociolaboral, així com la promoció cultural. L’objectiu de la convocatòria era posar en valor el compromís adquirit amb tot el teixit social del territori, aportant recursos a favor dels col·lectius en risc d’exclusió social, de dinamització de la cultura, promocionant activitats per la preservació del medi natural i/o iniciatives esportives en clau d’inclusió i interculturalitat.

Pinnae contribueix econòmicament amb 15.000 euros en el desenvolupament del Projecte Atelier. La convocatòria ha atès projectes d’àmbit cultural i artístic, propostes mediambientals i activitats esportives en clau d’inclusió i interculturalitat, a més, de les de caràcter social.

També et pot interessar

Comentaris