L’ús de llums led permetrà estalviar a l’Ajuntament de Vilafranca 200.000 euros

06/10/2022 - 16:50h

La ciutat és pionera en aquesta actuació ecològica, amb un pressupost de 120.000 € de fons propis per a ajuts a l’eficiència energètica

Coincidint amb la Setmana de l’Energia, l’Ajuntament de Vilafranca va fer un repàs de l’estat actual de les iniciatives que el consistori impulsa en pro de l’estalvi energètic.

L’ajuntament vilafranquí repeteix la reserva de 120.000 euros del pressupost en la nova convocatòria d’ajuts a l’eficiència energètica dels habitatges, uns ajuts amb fons exclusivament municipals que converteixen Vilafranca en municipi ‘pioner’ en aquesta aposta per la millora del medi ambient, segons la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez.

Quant als ajuts, la novetat enguany és l’ampliació a associacions sense afany de lucre i baixos (no pàrquings) inclosos en la zona del Pla d’Intervenció Integral.

Una mostra de l’eficiència energètica i, de retruc, estalvi econòmic per mitjà de les mesures que pren l’Ajuntament és el fet que amb la instal·lació de llums led es preveu que d’aquí a final d’any el consistori s’estalviarà prop de 200.000 €, pendents de calcular l’increment que es pugui produir els pròxims mesos.

Abans de l’any que ve es preveu haver substituït un 45% del total de punts de llum, tal com va avançar el tinent d’alcalde, Francisco Romero.

Pel que fa a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals, estan a punt d’entrar en servei les instal·lades a l’escola Pau Boada, al Vinseum, la Fassina i l’Ateneu, amb les quals s’obtindrà un 25% d’estalvi i 50 tones menys de CO2 a l’atmosfera. Per al 2023 estan projectades les instal·lacions de l’Enològica, el mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba, l’escola Cristòfor Mestre i la llar El Parquet.

L’última setmana de setembre va entrar en servei el punt d’assessorament energètic personalitzat, que funcionarà fins a final d’any amb cita prèvia enviant un correu al mediambient@vilafranca.cat.

Comentaris