Roger Subirana presentarà el seu darrer treball musical el proper 22 d’octubre al Kubrick

04/10/2022 - 12:21h

Tota la recaptació que es derivi del concert anirà destinada al Banc d’Aliments de l’Associació Ressò de Vilafranca

Aquesta setmana s’ha presentat el concert solidari que el proper 22 d’octubre, a les 10 del vespre i al cinema Kubrick, oferirà el músic Roger Subirana sota el títol ‘The silence project’, justament el títol del darrer CD que ha editat aquest compositor vilafranquí, conegut per haver compost bandes sonores de pel·lícules. Serà un espectacle audiovisual de qualitat que tindrà taquilla inversa, i tot el que es recapti d’aquell concert anirà a parar a l’Associació Ressò del Banc d’Aliments. Així ho va presentar aquest dilluns el president de Cineclub Vilafranca, Jaume Felipe, que va explicar que des de Cineclub s’havia rebut la proposta amb els braços oberts especialment pel seu component social.

Roger Subirana va anunciar en primer lloc que aquest serà el darrer CD que publiqui, i és que el mercat ha canviat molt i ara ja només s’estilen els singles, i sobretot pels canals de promoció, en especial la diversitat de plataformes existents avui dia. En aquests dos darrers anys de pandèmia Subirana ha experimentat un procés intern molt dur i ara vol presentar aquest treball com el seu viatge interior durant tot aquest temps.

Així, el concert es distribuirà en dues parts. La primera serien dues peces audiovisuals creades per a l’ocasió. La primera gira al voltant d’una sèrie d’entrevistes a diferents col·lectius del Penedès explicant les seves vivències d’aquests darrers dos anys. Subirana ha creat una simfonia que, titulada ‘La simfonia de les paraules’, combina pensaments i reflexions amb la música de fons. La segona peça també audiovisual minimalista seria la reflexió del compositor vilafranquí sota el títol ‘La simfonia del nou món’, un muntatge musical de quinze minuts que s’acompanyarà d’un text.

La segona part de l’espectacle serà el concert de presentació en directe de les peces que conté el darrer treball musical de Roger Subirana amb suport audiovisual de videoclips o veu en directe, a càrrec d’Esther López. Subirana vol passar pàgina i seguir endavant a través d’una reflexió col·lectiva amb l’objectiu d’emocionar l’espectador. “Volia que tot aquest esforç musical anés a parar a una causa solidària”, reflexionava Subirana.

Representats de l’Associació Ressò i Cineclub Vilafranca amb el compositor vilafranquí Roger Subirana

Per això la recaptació, que es farà en taquilla inversa, anirà a parar íntegrament al Banc d’Aliments de l’Associació Ressò. En aquest sentit la nova presidenta de l’Associació Ressò, Núria Figuera, entitat que gestiona el lliurament d’aliments a famílies vulnerables que prèviament han sol·licitat l’ajut als serveis socials de l’Ajuntament de Vilafranca, va rebre amb molta il·lusió la idea, i va assegurar: “Nosaltres volem agrair la seva generositat i esperem que la ciutadania de Vilafranca i comarca vingui al Kubrick”.

Figuera va explicar que la recaptació serà per complementar els ajuts que ja reben de l’Ajuntament i d’altres entitats, empreses i particulars i va aprofitar el moment per fer una crida al voluntariat ara que s’acosta el Gran Recapte. “Necessitem voluntaris”, va dir. Finalment va explicar que des de l’Associació Ressò es cobreix actualment la necessitat de prop de 500 famílies.

També et pot interessar

Comentaris