Inici accidentat de la segona edició de la Volta al Penedès de ciclisme amb una primera etapa que acaba abans d’hora

01/10/2022 - 01:07h

La falta de llum impedeix arribar a la meta de Moja i, a més, els equips catalans han renunciat a participar

La primera etapa de la Volta al Penedès de ciclisme que tenia la sortida i l’arribada a Moja, ha acabat abans d’hora. Quan es portaven 93 del 116 km del recorregut previst, els jutges han decidit suspendre la carrera degut a la falta de llum natural. Els mateixos jutges han donat per bona la situació de carrera que hi havia en el moment de la suspensió i el guanyador final de l’etapa ha estat el francès Maxim Decomble (Pom Academy), seguit del també francès i company d’equip, Dorian Durant (Pom Academy) i de Sergio Hernández (Guijarro).

L’etapa ha començat als voltants de les 5 de la tarda al passeig de la Plana de Moja. Per fer els 116 km previstos, els ciclistes necessitaven al voltant de tres hores, un temps massa elevat per completar-lo amb llum natural. En el moment de la suspensió, Decomble i Durant ascendien el coll de Les Ventoses, seguits a poca distància de Sergio Hernández que havia estat escapat des dels primers quilòmetres de l’etapa.

La suspensió a 23 km de l’arribada de no ha estat l’única incidència en l’arrencada de la Volta al Penedès. Després de molts dubtes en els últims dies, només han acabat participant a la competició dos equips francesos (Pom Academy de Marsella i l’Occitane -OCF), dos alacantins (Infinoabras Zafiro Team de Calpe i Guijarro-Sporting Pursuits de Sant Vicent del Raspeig) i el mateix organitzador (Club Ciclista Catalunya-Barcelona) que ho ha fet, unicament, amb tres corredors. En total, només han sortit a la carretera 29 ciclistes. Cap equip català ha acabat prenent la sortida a la volta, sembla ser com a senyal de protesta davant el club organitzador. Amb tot, però, no s’ha donat cap explicació oficial sobre la decisió dels equips catalans.

La limitada participació ha obligat a l’organització a transformar la contrarrellotge per equips de Sant Sadurní d’Anoia en una contrarrellotge individual. El francès Decomble haurà de defensar el seu liderat.

També et pot interessar

Comentaris