El Vendrell organitza una exposició, un espectacle i un concurs de sardanes

Els Dansaires del Penedès, aquest últim 11 de setembre a Alcover (Alt Camp)
29/09/2022 - 19:45h

Els actes a càrrec dels Dansaires del Penedès s’han programat per a aquest cap de setmana, al Centre Cívic l’Estació i a la Rambla

El municipi del Vendrell acollirà aquest cap de setmana diversos actes sardanístics organitzats per la colla dels Dansaires del Penedès, la segona més antiga del país en actiu.

El primer serà aquest dissabte, 1 d’octubre, amb la inauguració d’una exposició sobre la història de la sardana al Vendrell, un acte vinculat al 75è aniversari de la colla dels Dansaires. Serà a les 18h al Centre Cívic l’Estació i la mostra estarà oberta, en l’habitual horari de l’equipament, fins al dimecres 12 d’octubre.

Tot just inagurada l’exposició, al mateix recinte hi haurà l’espectacle ‘Verdaguer, camins del paradís’, amb música i un recital poètic a càrrec de Valentí Maymó, membre de la Cobla Jovenívola de Sabadell, músic que toca la tenora i és rapsoda.

L’endemà diumenge, a les 17.30h, hi haurà a la Rambla el 50è Concurs de Colles Sardanistes del Vendrell, amb la participació d’una quinzena de colles en tres categories: Campionat de Veterans, Territorial de Tarragona i Lliures.

Val a dir que el Vendrell va acollir un primer concurs sardanista el 1908, a la plaça Nova, i que aquesta és la cinquantena edició després de reprendre’s el 1972 un cop es va reactivar la tradició interrompuda durant anys.

L’acte estarà amenitzat per la Cobla Reus Jove.

Dinar, el 8 d’octubre

Finalment, val a dir que de cara a l’altre cap de setmana, dissabte 8 d’octubre, hi haurà un dinar de germanor al restaurant Xaloquell de Sant Salvador obert a dansaires, exdansaires i sardanistes en general. El preu per persona és de 38 euros i cal reservar plaça fins dimecres de la mateixa setmana que ve, 5 d’octubre. Es pot fer trucant als telèfons 607 85 51 18 (Joan), 627 57 11 00 (Eulàlia) i 628 41 64 45 (Jordi).

També et pot interessar

Comentaris