2.265 visitants confirmen l’èxit d’una nova edició de l’Obrim Vilafranca

29/09/2022 - 14:00h

L’interès que ha despertat als vilafranquins i la bona resposta assegura una nova edició per a l’any vinent

El passat cap de setmana passat es va celebrar la cinquena edició de l’Obrim Vilafranca, organitzat pel Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, com en els
darrers anys.

En aquesta cinquena edició hi ha hagut 16 edificis visitables, tots ells amb visites guiades professionals, i un total de 2.265 visitants. Dos d’aquests espais obrien les seves portes per primera vegada dins del projecte Obrim Vilafranca: la Casa Berch i Galtés i el Teatre Casal que, aprofitant la celebració del centenari, es va postular per obrir les seves portes durant aquests dies.

La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, valorava que l’Obrim Vilafranca s’ha configurat com un esdeveniment que “ha creat la tradició d’obrir les portes d’edificis i cases habitualment tancades per deixar-nos descobrir els tresors que amaguen, tot gaudint de la companyia d’aquelles persones que normalment viuen en aquests espais tan emblemàtics, permetent sentir les seves anècdotes de primera mà”.

En total, durant el passat cap de setmana s’han dut a terme 150 visites, amb una ocupació de gairebé el 95%. Dels 2.265 visitants, el 75,8% són de Vilafranca i s’engloben en una franja d’edat d’entre 41 i 65 anys (un 61,4%). El 63% del públic que participa en aquesta activitat són dones i el 37% restant, homes.

Aquest any, per celebrar el 5è aniversari de l’Obrim Vilafranca, els visitants eren convocats a un entorn tan bonic i tranquil com el claustre de Sant Francesc per fer una degustació de vi després de les seves visites. Es van servir 646 copes de vi i cava per gentilesa de Covides, del Consell Regulador del Cava i de Torres. Totes les visites eren amb reserva prèvia i la bona resposta de la població cap a la proposta de l’Obrim Vilafranca assegura la seva continuïtat en futures edicions.

També et pot interessar

Comentaris