Avui es presenta a Sant Sadurní el poemari “Habitació 103” de Miquel Cartró

28/09/2022 - 10:00h

L’acte, que es farà a la biblioteca Ramon Bosch de Noya, es clourà amb una lectura de poemes del llibre a càrrec de l’actor Jaume Montané

La Biblioteca Ramon Bosch de Noya, de Sadurní d’Anoia, acull la presentació del poemari Habitació 103 de Miquel Cartró, aquest dimecres, a les 19h, organitzat per la Biblioteca Municipal amb la col·laboració de Caves Fonpinet i el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. L’acte comptarà amb l’autor Miquel Cartró, acompanyat de Rosa Maria Prat, escriptora, i de Pep Forns, psicòleg i escriptor. Jaume Montané, actor, recitarà poemes del llibre.

Habitació 103, publicat a l’editorial Neopàtria, amb pròleg de Teresa Costa-Gramunt i il·lustracions de Sofia Armengol, és un nou treball poètic de Miquel Cartró, que ens ofereix una poesia vital que neix des de l’experiència com a pacient de la COVID-19. Les emocions i els pensaments flueixen i es destil·len amb una reflexió íntima i positiva. Troba respostes a la calidesa del gest, a la confiança amb els altres, als records, a l’essència humana. Els poemes d’Habitació 103 són la genuïna expressió d’allò personal que esdevé universal perquè crea una estança càlida o perquè edifica un espai de comunitat amb el lector que, com el mateix poeta, més d’un dia i més de dos haurà sentit tot tipus d’emocions als dies pandèmia. En el moment àlgid de l’energia d’eros, Miquel Cartró Boada s’aferma a la vida mitjançant la donació d’alguna cosa pròpia: l’escriptura d’Habitació 103, el seu quart i lluminós llibre de poemes. Una resposta a la vida, un acte d’amor.

Miquel Cartró Boada és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. S’ha especialitzat en poesia eròtica, on ofereix experiències sensuals, seductores i fascinants, que convida a gaudir-ne amb tots els sentits. Els poemaris eròtics publicats són Amb la marina als ulls (Neopàtria, 2015), Festí (Neopàtria 2017) i La pell sobre el setí (Neopàtria 2019). Ha participat en recopilacions col·lectives com Antologia Poètica Universitària 1985 (Proa, 1986), La Catalana de lletres 2003 (Cossetània Edicions, 2003),  99 Poemes per a Nadal (Neopàtria, 2018) i  Relats a vora mar II (Neopàtria, 2020). Habitació 103 (Neopàtria, 2022) és una nova proposta poètica.

Pep Forns Varias, psicòleg, periodista i escriptor sadurninenc. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona i en Ciències de la Informació per l’Autònoma. Té consulta de psicologia a Sant Sadurní, a Espai de Consciència (Espai C) i ofereix tallers per a Cuidadors Familiars a diversos municipis de la comarca. S’ha format en Pedagogia Sistèmica i Constel·lacions Familiars a l’Institut Gestalt. Com a periodista ha treballat al setmanari El 3 de Vuit, a Ràdio Vilafranca i a Catalunya Ràdio, entre altres mitjans, i actualment és columnista de El 3 de Vuit. És autor de diversos llibres relacionats amb Sant Sadurní i el sector del cava.

Rosa M. Prat i Balaguer és doctora en Ciències de l’Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Va exercir de mestra i directora d’educació primària, i actualment està jubilada. A través de la narrativa de ficció, intenta recuperar la memòria històrica i donar veu a les dones.

Ha publicat “Coneguem Sant Sadurní d’Anoia” (Ajuntament de Sant Saduní d’Anoia, 1994), i la novel.la històrica “Pedres blanques” (Editorial Gregal, 2018), el recull de contes “El batec del temps” (Ed. El Cep i la Nansa, 2020) i “Terra de vinyes” (Ed. Saldonar, 2021), guanyadora del VIè Premi Celler de Lletres que convoca la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní d’Anoia. Ha participat en la publicació d’Omnium Cultural “Dones Singulars del Penedès” amb el text “Montserrat Rubiralta, una sadurnineca precursora del treball social” (abril 2022) i ha col.laborat en publicacions d’altres autors.

Jaume Montané Varias és un actor professional, nascut a Vilafranca del Penedès, amb més de 25 anys d’experiència professional al Teatre, Cinema i Televisió. Al llarg de la seva trajectòria al teatre ha treballat amb companyies i teatres d’arreu. Ha treballat gèneres tan diversos com la comèdia, el teatre clàssic, el teatre-dansa, el monòleg o el teatre musical. Pel que fa a la televisió, ha treballat a sèries, i al cinema ha treballat en pel·lícules de produccions catalana i internacional. Compagina l’ofici d’actor amb la de monitor de teatre, sobretot a col·lectius de persones amb risc d’exclusió social així com dins l’àmbit de la salut mental.

També et pot interessar

Comentaris