Cineclub Vilafranca posa a disposició d’escoles i instituts un programa educatiu

27/09/2022 - 15:15h

L’entitat ofereix projeccions gratuïtes en sessió matinal dels dijous de manera quinzenal amb l’objectiu d’apropar i destacar el valor pedagògic de les pel·lícules

Cineclub Vilafranca ha presentat aquesta setmana el programa educatiu 2022-2023 de cinema a escoles i instituts de Vilafranca i comarca que des del maig ja s’està fent els dijous al matí de manera quinzenal al cinema Kubrick amb l’objectiu d’apropar i destacar el valor pedagògic de les pel·lícules. Precisament aquest és un dels 24 projectes Impuls pel territori que va seleccionar la Fundació Pinnae amb l’atorgament de 15.000 euros per la seva realització.

Jaume Felipe, president del Cineclub recordava com ara fa 40 anys el desaparegut cinema Bogart organitzava sessions per les escoles i instituts. Felipe apuntava algunes d’aquelles sessions amb projeccions com Vencedores o vencidos i Dersu Uzala dient “recordo el visionat de les pel·lícules que em van impactar però sobretot el debat que es va generar a classe a posterior”. Precisament aquest és un dels objectius de Cineclub amb l’oferiment de tota una sèrie de títols cinematogràfics de diverses temàtiques i l’altra és el gaudi dels infants i joves d’una projecció en una sala de cinema, avui dia un espai desconegut potser per la majoria d’ells donat les alternatives que el món digital ofereix i de retruc poder-los seduir en un futur.

Cineclub Vilafranca ha contactat amb totes les escoles i instituts oferint diverses pel·lícules distribuïdes segons l’edat: cicle inicial, mitjà, superior, ESO i batxillerat. “L’oferta permetrà que cada grup d’edat podrà venir quatre vegades a veure quatre pel·lícules al llarg d’aquest curs”. Gràcies al projecte Impuls pel Territori el cost per les escoles i instituts serà zero.

Una llarga llista

En aquest sentit, Marti Solé, president de la Fundació Pinnae felicitava la iniciativa assegurant que “ens va semblar molt interessant. El debat posterior és una altra manera de veure el cinema més enllà de l’espectacle. El Patronat ho va tenir molt en compte”. I va afegir que “la nostra joventut mira pel·lícules a través de plataformes o dispositius però no és el mateix estar assegut en una sala de cinema”.

Des de Cineclub també s’acompanya d’un dossier informatiu de la llarga llista de pel·lícules disponibles que s’han separat per temàtiques (Amor, justícia, medi ambient, sexe, amistat…). Entre elles, El Petit Príncep, Pongo, Wonder, Especiales, Licorice Pizza, West Side Story, El club de los poetas muertos, El león y el lobo, Vencedores o vencidos o La chica danesa d’entre una llarga llista que també es pot adaptar.

Aquest dijous uns 300 alumnes gaudiran de la segona sessió al cinema Kubrick amb la projecció d’El Petit Príncep tot i que des de Cineclub es manté que si la demanda supera l’oferta hi ha la possibilitat de fer alguna sessió també a la sala Zazie-Casal que gestiona l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris