Nou programa al Baix Penedès per a dones aturades

El tècnic d’Ocupació del CCBP Joan Maria Diu i el conseller comarcal Christian Martínez.
27/09/2022 - 12:56h

El Consell Comarcal del Baix Penedès coordina el DonesRiu, una formació per millorar aptituds

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) coordina el nou programa DonesRIU per millorar la capacitació de 80 dones de la comarca que es trobin a l’atur, amb l’objectiu de poder inserir-les laboralment. Per participar cal ser una dona major de 16 anys, empadronada al Baix Penedès, estar inscrita al Servei d’Ocupació Laboral i necessitar qualificació o requalificació formativa.

El programa el van presentar dilluns el conseller comarcal d’Ocupació, Christian Martínez, i el tècnic del CCBP en la mateixa àrea, Joan Maria Diu.

Les persones interessades es poden posar en contacte amb el Departament d’Ocupació del CCBP, al telèfon 977 15 71 65 o bé enviant un correu a ocupació@baixpenedes.cat. Les persones que finalitzin amb èxit tots els tallers previstos, que es faran en un termini d’uns 2 mesos entre aquest mes d’octubre i maig del 2023, rebran un incentiu de 300 euros.

El 60% de persones aturades són dones
Segons les darreres dades d’atur de la comarca del Baix Penedès, de les 7.118 persones aturades, 4.200 -un 60% del total- són dones.

L’objectiu d’aquest programa és qualificar o requalificar les participants a través de programes totalment personalitzats i aconseguir la inserció laboral del màxim nombre de participants. Les dones que hi participin podran millorar la seva formació digital a més d’altres perfils que tinguin a veure amb l’economia verda, l’economia circular i l’economia digital. Les 80 places es repartiran entre les 40 que ocuparan persones de Vendrell, Calafell i Cunit, mentre que les 40 restants seran de la resta de municipis de la comarca.

Les primeres sessions informatives es faran el proper 10 d’octubre per informar a les possibles participants i seguidament es procedirà amb les entrevistes individualitzades. Aquest programa està organitzat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A més, des del CCBP es buscaran ofertes laborals per tal de poder oferir els currículums de les participants.

El programa DonesRIU ha rebut una dotació de 152.200 euros dels fons Next Generation de la Unió Europea.

També et pot interessar

Comentaris