L’ús de llums led permetrà l’Ajuntament estalviar prop de 200.000 € fins a final d’any

Vilafranca obre una nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació energètica d’habitatges

Coincidint amb la Setmana de l’Energia l’Ajuntament de Vilafranca ha fet un repàs de l’estat actual de les inciatives que el consistori impulsa en pro de l’estalvi energètic. L’Ajuntament repeteix la reserva de 120.000€ del pressupost en la nova convocatòria d’ajuts a l’eficiència energètica dels habitatges, uns ajuts amb fons exclussivament municipals que converteix Vilafranca en municipi “pioner” en aquesta aposta per la millora del medi ambient, segons la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez. Quant als ajuts, la novetat enguany és l’ampliació a associacions sense afany de lucre i baixos (no pàrquings) inclosos en la zona del Pla d’Intervenció Integral.


Una mostra de l’eficiència energètica i, de retruc, estalvi econòmic a través de les mesures que pren l’Ajuntament, és el fet que amb la instal·lació de llums led es preveu que d’aquí a final d’any el consistori s’estalviarà prop de 200.000€, pendents de calcular l’increment que es pugui produir els pròxims mesos. Abans de l’any que ve es preveu haver substituït un 45% del total de punts de llum, tal com va avançar el tinent d’alcalde, Francisco Romero.


Pel que fa a la instal·lació de plaques fotovoltàiques en edificis municipals estan a punt d’entrar en servei les instal·lades a l’escola Pau Boada, Vinseum, la Fassina i l’Ateneu, amb el que s’obtindrà un 25€ d’estalvi i 50 tones menys de CO2 a l’atmosfera. Per al 2023 estan projectades les instal·lacions de l’Enològica, el mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba, l’escola Cristòfor Mestre i la llar El Parquet.


També aquesta setmana ha entrat en servei el punt d’assessorament energètic personalitzat que funcionarà fins a final d’any amb cita prèvia enviant un correu al mediambient@vilafranca.cat.

També et pot interessar

Comentaris