Més d’un miler de persones diu No a la MAT, a Olèrdola

26/09/2022 - 20:00h

L’activitat No MATabalis ha comptat amb la participació de diferents consells comarcals i diversos ajuntaments de la comarca

Més d’un miler de persones han participat aquest diumenge, a Olèrdola, en la jornada ‘No MATabalis’ organitzada per la plataforma No a la MAT Alt Penedès. L’acte s’ha fet amb l’objectiu de denunciar l’amenaça que suposa per al territori la línia de molt alta tensió que es projecta entre les Terres de l’Ebre i Begues.

Més de vuitanta entitats, associacions i empreses, han participat desinteressadament en l’activitat reivindicativa, durant la qual s’ha pogut recórrer l’estai natural on es projecta la instal·lació d’aquestes torres gegantines.

La periodista Rita Marzoa, Joan Raventós, representant territorial de la FEEC al Penedès, i Josep Marrugat, representant del sector de la vinya d’unió de Pagesos, han llegit el manifest de l’entitat, que recull el posicionament en contra del projecte, i les seves possibles alternatives. 

Després de les actuacions castelleres, del bestiari festiu i dels gegants de la comarca, representants dels consells comarcals del Baix Llobregat, del Baix Penedès i de l’Alt Penedès, acompanyats per diversos ajuntaments de la comarca (Sant Pere de Riudebitlles, els Monjos, Vilafranca i Olèrdola), han llegit la moció que secunden els consells comarcals per on transcorreria la MAT.

Entre d’altres, els signants del document, assumeixen el compromís d’instar al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als plens dels ajuntaments de les seves comarques, a donar suport a les reivindicacions de l’entitat.

També et pot interessar

Comentaris