Conveni per fer formació digital per a gent gran i col·lectius vulnerables a Vilafranca

26/09/2022 - 10:23h

Els cursos començaran a l’octubre als casals de la gent gran del Tívoli i l’Espirall

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Associació Sèniors de Catalunya (ASENCAT) han signat un conveni de col·laboració en l’àmbit de la formació digital de les persones grans i col·lectius vulnerables que participen en els programes d’acció social de l’Ajuntament. La signatura va anar a càrrec del regidor de Drets Socials, Participació i Voluntariat, Ramon Zaballa, de Josep Jubert, en representació de l’associació ASENCAT.

Segons aquest conveni, ASENCAT farà assessorament i formació amb col·lectius com les persones grans i de les persones vulnerables que tenen dificultats d’accés a Internet i a les tecnologies de la informació i la comunicació.

A finals d’octubre s’iniciaran els cursos bàsics de formació en l’àmbit tecnològic. Les sessions formatives es duran a terme als dos Casals Municipal de la Gent Gran (del Tívoli i Espirall). La inscripció s’ha de formalitzar al telèfon 648261147.

Pel representant d’ASENCAT, Josep Jubert, l’associació posa a disposició de l’Ajuntament de Vilafranca “l’expertesa  professional del conjunt del seu voluntariat, convençut que l’experiència serà gratificant per ambdues parts”.

Per la seva banda, Ramon Zaballa manifestava el seu agraïment a ASENCAT per la seva disponibilitat. “En aquests moments aquesta col·laboració és molt important perquè ens permetrà incidir positivament i, per tant, reduir, l’anomenada bretxa digital, un problema social que afecta els col·lectius vulnerables”, afirmava el regidor, que insistia en la necessitat de “promoure l’envelliment actiu com el mitjà que ens permeti aconseguir una societat més inclusiva i més justa”.

També et pot interessar

Comentaris