Juan de Diego obre temporada del Jazz Club Vilafranca

23/09/2022 - 12:25h

L’Auditori de Vinseum acull aquest dissabte el concert dins el cicle Memorial Tete Montoliu

Jazz Club Vilafranca comença temporada aquest dissabte a l’auditori de Vinseum, a 2/4 de 9 del vespre, amb un concert del Festival L’Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu. Enguany, aquest esdeveniment arriba a la 32a edició i serà la 16a que l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna programa un concert a Vilafranca, amb la col·laboració del Jazz Club, en una de les sortides que el festival fa fora de Barcelona. El concert servirà per presentar l’últim disc de Juan de Diego: Grebalariak.

Podem traduir ‘Grebalariak’ per ‘els vaguistes’. Juan de Diego no oblida les seves inquietuds sociopolítiques i aquest cop ha volgut celebrar el centenari de l’anomenada vaga de La Canadenca (1919), a la qual devem, entre moltes altres coses, la jornada laboral de 8 hores. La mateixa cançó ‘Greba’ està dedicada als qui van iniciar aquesta lluita, i en alguns casos hi van perdre la vida.

Juan de Diego ha treballat com a líder en diversos projectes com ara Juan de Diego Trío, Juan de Diego Trakas i De Diego Brothers. Ha col·laborat amb Freaky Trío i Armando Manzanero, ha treballat amb Olga Guillot i Ruper Ordorika, i ha acompanyat músics de la talla de Benny Golson, Nicholas Payton, Jesse Davis, Frank Wess, Perico Sambeat o Jeff Ballard. A Vilafranca, Juan de Diego (trompeta) estarà acompanyat de Toni Saigi (piano), David Mengual (contrabaix) i Ramon Prats (bateria).

També et pot interessar

Comentaris