Més d’un centenar de veïns reclama que Banc de Sabadell mantingui l’oficina a l’Espirall

L’entitat ha anunciat el tancament per al pròxim 15 d’octubre i només quedarà una sucursal de La Caixa al barri

Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest matí a les portes de l’oficina que Banc de Sabadell té al barri de l’Espirall per reclamar que no es faci efectiu el seu tancament, previst per al pròxim 15 d’octubre. Un nombrós i sorollós grup ha respost a la crida de l’Associació de Veïns, que denuncia el greu perjudici que representarà el tancament d’una oficina que, amb prop de 40 anys d’història al barri, primer com a Caixa Penedès i ara com a Banc de Sabadell, és molt freqüentada per veïnat. Especial preocupació hi ha pel col·lectiu de la gent gran, per la dificultat d’accés que tindrà a partir del tancament. L’afectació també es considera que arribarà als comerciants del barri, dels que també hi havia representació a la concentració.

La intenció de l’entitat és tancar el 15 d’octubre i deixar operatiu només un caixer automàtic, tot i que ja s’ha avisat els veïns que aquest servei s’eliminarà un cop el local es llogui o vengui. L’argument de Banc de Sabadell és que el barri té disponible les oficines centrals de la Rambla perquè, en línia recta, es troben a 800 metres de distància. La petició dels veïns és que l’entitat deixi en funcionament un caixer automàtic i una oficina, encara que sigui més petita.

Des de l’associació de veïns s’explica que ja hi ha hagut contactes amb l’entitat bancària a qui s’ha fet arribar una petició formal per aturar el tancament, tot i que no ha rebut cap resposta. Així mateix, l’Ajuntament de Vilafranca també ha contactat amb l’entitat.

Amb el tancament de l’oficina de Banc de Sabadell, a l’Espirall només quedarà en funcionament la sucursal de La Caixa que hi ha justament davant, ja que l’altra oficina que hi havia, al carrer de La Granada, també està tancada.

També et pot interessar

Comentaris