Anna Gual guanya el Premi Miquel de Palol de poesia per ‘Les Ocultacions’

20/09/2022 - 20:30h

El premi està dotat en 6.000 euros i Edicions Proa publicarà el llibre aquest mateix mes

La vilafranquina Anna Gual ha rebut el premi Miquel de Palol de poesia per ‘Les ocultacions’ un llibre que recorre els llocs ocults de la geografia personal de l’autora i intenta posar llum als misteris de l’existència, revelats amb energia i amb intensitat lírica. El llibre vol posar llum als misteris que ens conformen i indaga en els secrets de les nissagues familiars. Les ocultacions és un llibre sense pietat, un tractat sobre la pròpia escriptura i com aquesta es planta al servei d’allò amagat que necessita ser dit a partir de revelacions. És la confirmació d’una veu poètica singular i poderosa. Amb un pòrtic d’Antònia Vicens i un epíleg de Dolors Miquel.
Justament edicions Proa publica ‘Les ocultacions’, d’Anna Gual, aquest setembre dins “Els llibres de l’Óssa Menor”.

La dotació del premi és de 6.000 euros. El jurat del premi estava format per Lluís Calvo, Teresa Costa-Gramunt, Rosa Font Massot, Pere Gimferrer i Víctor Obiols.

Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986). A partir del seu debut amb Implosions ha publicat nombrosos poemaris. Els darrers són Altres semideus i Ameba. Ha rebut premis de prestigi com el premi de poesia Pare Colom, el Bernat Vidal i Tomàs, el Senyoriu d’Ausiàs March i el premi Cadaqués a Rosa Leveroni. La seva obra s’ha traduït a diverses llengües. Hi apareixen temàtiques com la natura, el cos, la maternitat i la pròpia escriptura. Poemes seus han estat musicats per Judit Nedderman, Anaïs Vila o  l’OMAC, l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, entre d’altres.

Els Premis Literaris de Girona 2022 han atorgat també el Prudenci Bertrana a Martí Gironell per ‘El fabricant de records’; el Premi Carles Rahola d’assaig a Joan Esculies per ‘Josep Fornas, el solucionadro’ i el Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil ha estat per Arturo Padilla i Rubèn Montañà per ‘Veïns especials’.

També et pot interessar

Comentaris