L’artista empordanès Pere Noguera exposa a la galeria Palmadotze

15/09/2022 - 12:00h

Amb el títol ‘Arxiu – elements classificats’ i dins del Barcelona Gallery Weekend presenta fins al 27 de novembre treballs que abracen més de 50 anys de trajectòria artística

Palmadotze enceta temporada amb Pere Noguera i la seva exposició titulada “Arxiu – Elements
classificats”. La primera mostra individual de l’artista del Baix Empordà a la galeria que s’emmarca en el programa d’actes de l’edició del Barcelona Gallery Weekend 22, que té lloc del 15 al 18 de setembre. La galeria ha programat per aquest divendres una trobada amb professionals i col·leccionistes que inclourà una visita guiada a càrrec de l’artista.
L’exposició que Noguera presenta a Palmadotze mostra un recull de treballs que abracen més de 50 anys de trajectòria presentats per Carles Guerra.

Des de treballs amb tampó, inicials sobre paper i terra fumada, fins a obra feta expressament com és el fotograma en acció “Fòssil efímer”. El paisatge proper i els elements que el conformen són una constant en el pensament de Noguera. A Elements classificats “Cuit-cru” experimenta amb la transformació de la matèria amb objectes primaris com el bol i el plat en una acció tant subtil com trasbalsadora.

Pioner en l’ús de la fotocòpia, recupera “Bassa de llum”, una instal·lació del 1990 paradigma del concepte «mirall», o “Agenda”, del mateix any, en la que hi trobem elements referencials com els objectes en desús, esquelets de ferro que adopten nous simbolismes. El fil latent en els treballs de Noguera, que ha fet que esdevingués referent per artistes de generacions posteriors, és la seva solidesa a l’hora de donar una nova veu al rebuig de la societat ja siguin uns tampons d’oficina dels grisos anys 60, un arxiu d’un fotògraf professional o films oficials de la segona Guerra Mundial, tots ells trobats als Encants de Barcelona o al drapaire de la Bisbal, el seu poble, des d’on de manera natural s’ha posat a l’avantguarda del que s’ha definit com a glocal.

Pere Noguera (La Bisbal d’Empordà, 1941) Ironia, joc, intuïció, atzar… apuntalen una trajectòria àmplia i polièdrica en què múltiples registres -instal·lació, fotografia, monotips, electrografia, vídeo, art d’acció, escenografia teatral, pedagogia no formal- conviuen en un extens quefer artístic que esdevé referent per a les generacions d’artistes posteriors.

Diumenge s’ha programat una visita guiada a l’exposició amb esmorzar de verema entre vinyes.

També et pot interessar

Comentaris