Ondunova invertirà 24 milions d’euros en un projecte que generarà 100 nous llocs de treball

El president de la Generalitat i el conseller d’Empresa i Treball visiten les instal·lacions de Santa Margarida i els Monjos i posen el grup com a exemple del que ha de ser la reindustrialització del país

L’empresa de catronatge Ondunova, instal·lada a Santa Margarida i els Monjos, està immersa en la implantació d’un projecte que la portarà a invertir a la planta 24 milions d’euros que distribuirà en dues fases. La primera consisteix en la construcció de 12.000 m2 de naus industrials i l’actualització de la maquinària per tal de crear nous productes i, en paral·lel, doblar la producció. Aquesta primera fase del projecte preveu estar enllestida d’aquí un any, quan al setembre del 2023 es posarien en marxa les noves instal·lacions. El desplegament d’aquest projecte comportarà també la creació de 50 nous llocs de treball directes, als quals caldrà afegir 50 llocs més d’indirectes. Actualment, Ondunova compta amb una plantilla de 150 treballadors i 50 persones més treballen de manera extrena per a l’empresa.

La presentació del projecte empresarial s’ha fet aquest matí en un acte que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha anunciat una subvenció a l’empresa de 700.000€ a càrrec de la Direcció General d’Indústria.

Tant Aragonès com Torrent han recordat que un dels objectius del Govern és l’aposta per la indústria i la reindustrialització del país. D’Ondunova, Aragonès ha destacat el seu “compromís mediambiental, la digitalització i el retorn que ofereix al territori que l’acull”. El president ha volgut posar en valor el paper dels “campions ocults” de Catalunya, líders en el seu sector, i la importància per a l’economia del país en tant que són creadors de llocs de treball de qualitat i generen riquesa. De la seva banda, Roger Torrent ha posat Ondunova com a exemple “del què volem quan parlem de la reindustrialització del país”, destacant l’arrelament de l’empresa al territori, de manera que “aporta riquesa i genera llocs de treball”. Per Torrent, projectes empresarials com el d’Ondunova són clau per a l’economia, per la seva circularitat gràcies a l’aposta per la sostenibilitat, que “ha d’explicar la transformació industrial del futur”.

El gerent del grup Ondunova, Jordi Carrió, ha ressaltat la importància d’un producte com el cartró ondulat, que és reciclable fins a set vegades i, per tant, es tracta d’un producte de futur. Carrió també ha recordat durant la visita que la comitiva ha fet a les instal·lacions, que el grup té una gran implicació amb el territori, ja que periòdicament realitza diferents accions tant al municipi com a la comarca, especialment en escoles i instituts per tal d’explicar el seu projecte.

També et pot interessar

Comentaris