Santi Borrell publica un nou llibre amb poemes inèdits

13/09/2022 - 11:03h

“Poemes (1997-2010)” recull a través de 120 pàgines poesia de la seva joventut i una selecció acurada dels seus darrers poemaris

Santi Borrell acaba de publicar el seu darrer llibre. “Poemes (1997-2010)” recull a través de 120 pagines poemes, la meitat dels quals inèdits, molt diversos. El llibre parteix del confinament quan l’autor decideix fer una endreça del seu arxiu i localitza poemes abandonats de feia molt temps. En veure la quantitat de material que disposava és quan Borrell decideix fer-ne una tria pel nou llibre que ara ha vist la llum. Si la primera part del poemari conté aquesta part inèdita, la segona part és un compendi d’alguns dels poemes que ja havia publicat en els seus darrers dos llibres de la seva primera etapa com a poeta, alguns dels quals han estat refets, això sí tal i com comenta l’autor, “sense perdre l’essència de cada moment en què van ser escrits”. La portada del llibre és obra del pintor Alonso Castellanos i s’ha fet un tirada 600 exemplars que ja es poden trobar a les llibreries de Vilafranca.

Santi Borrell Giró (Vilafranca del Penedès, 1972) ha publicat quatre llibres de poesia. Els dies a les mans (2010) va ser considerat un dels fenòmens editorials d’aquell any, una edició alternativa al marge de les editorials. Fragments d’una pedra (2013) també es va presentar per moltes ciutats i poblacions, amb dues edicions exhaurides. Mar da Morte (2017), un collage que denuncia l’aniquilació de la natura a partir de la tragèdia del Prestige, va tenir una edició en català amb traducció al gallec d’Amauta Castro.

Reconeixements de prestigi

Borrell també ha publicat dos llibres sobre el vi. La història del cava (Publicacions de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, 2016) que va rebre el Gourmand World Cookbook Awards 2016, premi al Millor Llibre d’Història de Vins del Món. La vinya i el vi del Penedès (1850-2018) va rebre el premi Gourmand World 2020 com a Millor Llibre Europeu del Vi.

Té una extensa obra de poesia, pendent de ser revisada i publicada. Al juny del 2022 va presentar la seva primera instal·lació conceptual Vinyes mortes vora el cel, ubicada als afores de Vilafranca del Penedès. Actualment col·labora com a crític de poesia en la revista La República.

El proper dijous, dia 22 de setembre, a les 19h té previst fer la presentació del llibre a la biblioteca Torras i Bages i l’endemà 23 a la biblioteca municipal de Sant Sadurní d’Anoia.

També et pot interessar

Comentaris