Les Fires i Festes encaren la recta final amb bon balanç de públic

09/09/2022 - 13:00h

Els Pets, la Festa del Mestissatge, els correfocs dels Diables i la cercavila de balls populars, plats forts del cap de setmana

Sant Sadurní encara a partir d’avui divendres la recta final de les Fires i Festes de la tornada a la normalitat. Malgrat l’avançament del curs escolar, des de la Regidoria de Cultura apunten que les activitats que es van celebrar fins ahir dijous van tenir una bona afluència de públic, amb una assistència elevada en propostes de nit com el Korrebars o l’empalmada.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, l’elevada participació en les diferents activitats incloses en el programa d’actes demostren que Sant Sadurní tenia ganes de Fires. La gran implicació que hi ha hagut en actes tradicionals com els que organitza l’Associació de la Festa de la Fil·loxera –enguany s’ha batut el rècord amb més de 500 participants– ha estat un bon termòmetre per determinar aquesta necessitat, que no s’ha traduït en un augment de l’incivisme.

Des del Departament de Governació han assegurat que, de moment, no hi ha hagut incidents remarcables a la via pública, tot i la quantitat de gent que ha sortit al carrer.

Ahir dijous es van celebrar dos dels actes més destacats del programa: la Festa de la Fil·loxera infantil, que enguany ha celebrat el 30è aniversari, i la Festa de la Fil·loxera, que per a aquest 2022 ha recuperat la celebració del 40è aniversari, estroncada l’any passat per la pandèmia.

Aquesta ha estat la primera vegada que la festa s’ha pogut seguir en directe arreu de Catalunya a través de La Xarxa de televisions locals.

Encara queda festa

Entre avui divendres i diumenge encara hi ha una vintena d’activitats programades, que tindran com a plat fort el concert dels Pets d’avui a la nit (a les dotze) a l’esplanada del CAP, els correfocs de la colla jove i dels diables Se m’n Refum d’avui divendres i demà dissabte, la cercavila de balls populars de demà o l’actuació del Mag Lari.

Aquest darrer espectacle ha canviat de lloc i hora, i es farà demà al pavelló de l’Ateneu a partir de les 10 de la nit. Les entrades per als Pets encara es poden comprar en línia.

Una altra de les activitats destacades del cap de setmana és la Festa del Mestissatge, que demà acollirà a l’escenari de l’esplanada del CAP a Las Karamba, un dels conjunts mestissos més populars de la música nacional i internacional. Els actes es poden consultar al web de l’ajuntament.

També et pot interessar

Comentaris