Llorenç del Penedès acollirà el 3 de setembre la trobada Nacional de Falcons

26/08/2022 - 16:38h

L’organització és a càrrec dels Falcons de Llorenç del Penedès, la colla més antiga de Catalunya, que enguany celebra el 80è aniversari

El proper dissabte, dia 3 de setembre, Llorenç del Penedès acollirà la XlX Trobada Nacional de Falcons de Catalunya, que reunirà la majoria de les colles de falcons actualment en actiu. Les trobades nacionals de falcons es celebren cada any de manera itinerant per les diverses poblacions que tenen colla pròpia. La colla amfitriona organitza la Trobada amb el suport i col·laboració de la Federació de Falcons.

Aquestes trobades anuals són un bon motiu d’intercanvi i de contacte entre les colles, que serveix per crear llaços d’amistat en un ambient jovial i festiu. Serveixen, també, per testimoniar l’estima i el reconeixement a la colla amfitriona.

La colla degana

Sovint passa que la Trobada coincideix amb una celebració o efemèride de la colla que promou l’aplec. Enguany l’organització és a càrrec dels Falcons de Llorenç del Penedès -fundats l’any 1942- la colla més antiga de Catalunya. Com a colla amfitriona, per tant, tenen un bon motiu de festeig ja que s’escau ser el vuitantè aniversari de la seva creació.

A la Trobada, que congregarà uns tres-cents actuants, hi participaran les següents colles: Falcons de Vilafranca del Penedès (1959), Falcons de Vilanova i la Geltrú (1972), Falcons de Piera (1996), Falcons de Barcelona (2003), Falcons de Castellcir (2004), Falcons de Malla (2008) i Falcons de Llorenç del Penedès (1942).

Dues cercaviles

La Trobada s’iniciarà a 2/4 de 6 de la tarda amb la concentració de les set colles participants a la plaça Primer d‘Octubre, davant de la seu d’El Centre, des d’on arrencaran dues cercaviles que recorreran diversos carrers del poble, a manera de crida a l’acte central que tindrà lloc a l’esmentada plaça Primer d’Octubre. L’acte començarà amb unes paraules de benvinguda i de salutació a totes les colles que seguidament faran una breu exhibició individual a sobre l’entarimat preparat per a l’ocasió. La mostra acabarà amb una actuació conjunta de totes les colles al so vibrant i festiu de les gralles.

La Trobada finalitzarà amb un sopar a la fresca de tots els falcons i acompanyants.

També et pot interessar

Comentaris