Aquest dilluns comencen la Novena i el cant dels Goigs

22/08/2022 - 17:22h

La missa solemne en honor a Sant Fèlix del dia 30 serà presidida per l’abat de Montserrat, Manel Gasch

Aquest dilluns, 22 d’agost, comencen la Novena i el Cant dels Goigs. Des de la parròquia s’ha avançat que pel que fa als continguts de la novena, aquest any seran unes reflexions a partir del sínode que ha convocat el papa Francesc per al 2023 i que es titula “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”. El tema de la sinodalitat, que significa “fer camí junts”, s’ha treballat a totes les parròquies i comunitats, també a Vilafranca i a tot el bisbat, i ha donat molts motius per al diàleg i la reflexió. Per això es dedicarà aquest tema els continguts de la novena d’aquest any: “Feliços… si fem camí junts”. Certament una qüestió que pot aportar a tothom, creients i no creients, moltes idees per a la nostra vida i per a la nostra societat.

El dimarts 30 d’agost, diada de sant Fèlix, hi haurà missa a les 8h a la cripta. I la missa solemne en honor a sant Fèlix se celebrarà a les 10h. Cal destacar que aquesta missa, dintre de la qual faran l’ofrena els balls de la Festa Major, estarà presidida aquest any per l’abat de Montserrat, Manel Gasch, en la seva primera visita a Vilafranca des que va ser escollit abat i en una de les seves primeres misses solemnes fora del monestir.

I la missa de difunts de Festa Major serà el dimecres dia 31 a les 10h.

Tots els actes seran amb entrada lliure, i retransmesos en directe per Penedès Televisió (excepte la missa de difunts).

Cal destacar l’estrena de la nova urna, en la qual es podran venerar les relíquies de sant Fèlix, amb una presentació més actual, i sobretot amb unes condicions de conservació molt millors. Es podrà visitar el dia 30 d’agost durant tot el dia a la cripta de la basílica.

Finalment, la Comissió Santa Maria 2020 tindrà una parada a la porta de la sala mossèn Vinyeta, on es podran adquirir butlletes de la loteria de Nadal. També es vendran imants (se n’ha fet un nou model amb la imatge de l’últim vitrall inaugurat), postals i es podran apadrinar teules, per ajudar a sufragar les obres de rehabilitació de la basílica. Del 22 al 28 d’agost, de 19:30 a 21:30h.

També s’obrirà el cor de Santa Maria els dies del 22 al 27 d’agost per tal de poder escoltar i veure la novena i els goigs des d’aquest indret privilegiat. Entrada lliure amb donatiu voluntari.

També et pot interessar

Comentaris