Brillant actuació de Pol Retamal a l’europeu d’atletisme de Múnic

Pol Retamal a l’europeu d’atletisme de Múnic (Foto: Federació Espanyola d’Atletisme)
22/08/2022 - 14:07h

El velocista de Sant Martí va quedar sisè a la final de 200 m i també va destacar la classificació de Xènia Benach per a la semifinal dels 100 m tanques

L’atletisme penedesenc continua amb el seu idili i aquest cap de setmana Pol Retamal i Xènia Benach han signat una gran actuació a l’Europeu de Munic 2022.

Retamal va aconseguir un brillant sisè lloc a la final dels 200 metres lliures. El de Sant Martí Sarroca va arribar a la final de la prova després d’una agònica classificació a les semifinals en el que va ser tercer de la seva sèrie, per darrera de l’italià Tortu i el britànic Mitchell-Blake.

Retamal va signar un temps de 20.38s i gràcies a aquesta marca va accedir a la final per temps superant per només una centèsima l’eslovac Jan Volko (20.39s).

A la final, Retamal va completar els 200 metres llisos amb un registre de 20.63, en una cursa que van dominar els britànics Hughes (20.07) i Mitchell-Blake (20.17) i l’italià Tortu (20.27). Mitchell-Blake i Tortu havien estat rivals del penedesens a les semifinals.

El balanç de Retamal a l’europeu el certifica com el millor velocista espanyol de l’actualitat i, als seus 23 anys, la seva progressió continua imparable.

Per la seva banda, Xènia Benach no va poder accedir a la final dels 100 metres tanques, però malgrat això també va completar una cita de gran nivell. La vilafranquina va ser sisena de la seva sèrie de semifinals amb una marca de 13.18s, uns números que no li van permetre entrar a la final de la prova.

Benach va superar la primera ronda classificatòria per temps al quedar tercera amb una marca de 13.26s. A les semifinals, va millorar el crono fins deixar-lo amb els 13.18s, però aquesta circumstància no va ser suficient per a certificar el pas a la gran final.

La campiona va acabar sent la polonesa Pia Skrzyszowska. La penedesenca, que milita a les files del CA València, també té al seu davant una carrera esportiva més que prometedora.