39 artistes participaran al nou Firart-SMP 2022

Cristina Gallardo i Joana Salvadó, codirectores del nou Firart | 3d8
22/08/2022 - 12:01h

Dimecres s’inaugura a la capella de Sant Joan de Vilafranca i fins al 31 d’agost exposarà més de mig miler d’obres

La capella de Sant Joan de Vilafranca acollirà a partir del proper dimecres la primera edició del Firart-SMP, una aposta renovada del tradicional mercat d’autoservei d’art que se celebra en el marc de la Festa Major vilafranquina. La nova etapa de la fira d’art compta amb el patrocini de Serveis Mèdics Penedès (SMP), i la direcció de les artistes Cristina Gallardo i Joana Salvadó, a més del suport dels Administradors de la Festa Major 2022. La inauguració tindrà lloc a les 20h i la mostra s’allargarà fins el 31 d’agost. El primer de setembre tindrà lloc el sorteig d’obres exposades entre totes les persones que hagin adquirits butlletes. Aquesta activitat és una de les novetats d’aquesta nova etapa i substitueix la subhasta que es feia al pati de l’Escola Estalella Graells. L’horari d’obertura del Firart serà de 12 a 14 h i de 18 a 22 h.
Al Firart d’aquest any hi participen 39 artistes de diferents disciplines, des de pintura, fotografia, il·lustració i gravat, fins a ceràmica, escultura i joieria. En total, s’hi exposaran, durant 8 dies, més de 550 peces d’art de diferents formats. Els preus de les obres aniran des de 25€ fins a 250€, i, a part, es podran trobar peces de gran format que seran exposades a l’absis de la capella i tindran un preu de venda a partir de 300€.

Enguany es manté el paper d’empreses locals compromeses amb la cultura vilafranquina que exerceixen de mecenes donant el primer impuls a la fira i triant obra el dia abans de l’obertura al públic.
Premi Pinnae

Aquest any, també com a novetat, la Fundació Pinnae patrocina el premi que s’atorgarà a l’artista amb la millor col·lecció i que tindrà la possibilitat d’exposar durant un mes al Fòrum Berger Balaguer. Aquest premi tindrà com a jurat la mateixa Fundació Pinnae, Jordi Gibert, artista i professor de l’Escola Arsenal, Clàudia Llach, historiadora de l’art, i Cristina Gallardo i Joana Salvadó, artistes i codirectores del Firart d’enguany.

El Sorteig

Per finalitzar el Firart d’aquest 2022, el dia 1 de setembre se celebrarà el sorteig d’obres d’art que substitueix la tradicional subhasta. Durant els dies previs de la festa major vilafranquina i els dies de Firart es podran comprar butlletes a un preu de 10€ per poder optar a un dels premis. Les butlletes es poden trobar, entre d’altres llocs, a la parada dels Administradors de la Festa Major. El mateix dia 1, a les 10h, es retransmetrà el sorteig en directe per Ràdio Vilafranca i a través del perfil d’Instagram del mateix Firart. Els 39 guanyadors el mateix dia a les 18.30 seran convocats al Casal de Vilafranca on podran triar la peça que els agradi més per ordre de sorteig. Els beneficis d’aquest acte aniran destinats íntegrament a la Festa Major d’enguany. 

Els artistes

Enguany cal destacar la varietat d’edats, estils i propostes dels artistes del Firart. Són concretament: Aina Bosch, Alba Olivella, Àngels Pinyol, Anna Badia, Anna M. Almirall Germain, Antonio Soriano, Antònia Bonell, August Rosell, Carlota Serdà, Dani Jané Sors, Elenamusa, Helena González, Iraida, Joan Raven, Jordi Masó Socias, Josep Bonet, Josep Maria Also, Josep Pérez González, Judith Gangolells, Julen W, Júlia Ríos, Kiko Ruiz, Lia Marrugat, Manel Atserà, Marc Cuscó Pozzan, Marc Laguna, Maria José Planells, Maria José Torres, Mariona Ríos, Montse Llanas, Periviri, Montse Socias, Neus Villar Gortàzar, Pere Raventós, Mus, Raimon Colomer Pagès, Roser Blanch, Sit Cantallops, Xavier González

També et pot interessar

Comentaris