La Capta marca els actes previs de la festa major de Vilafranca

18/08/2022 - 15:01h

A més de l’acte tradicional que es va posposar dimecres per la previsió de pluja, destaca l’inici de la novena i Goigs dilluns

La previsió de pluja va obligar a jornar aquest dimecres un dia l’inici de la capta de la festa major de Vilafranca d’aquest any, acte tradicional per a la venda del programa amb l’estampa de sant Fèlix i el regal que, finalment, ha començat aquest dijous i divendres inclourà la segona jornada programada. Recordem que l’horari de la capta és 2/4 de 10 del matí a 1 del migdia i de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

Aquest dijous, a la plaça de la Vila i en el marc d’una mostra de balls de la festa major es podran veure els Nans i els Figuetaires i es farà un taller de dibuixos retallables; a la rambla de la Girada es podran veure els Panderos i els Capgrossos; al carrer Barba i Roca, hi haurà el Drac i els Gegants i es farà un taller de pintura; a la plaça del doctor Bonet, hi haurà les Cotonines i les Panderetes i es farà una xocolatada, i al carrer Torrelles de Foix es podrà veure l’Àliga i el Ball Pla i hi haurà berenar per als assistents.

Al matí d’aquest dijous -també divendres-, la capta festamajorenca té un punt fix a la plaça de la Vila, on es podrà adquirir el programa.

Aquest divendres a la tarda, a la plaça de la Vila es podrà veure l’Àliga i el Ball de Serrallonga i es farà un taller de retallables i dibuixos per pintar; a la plaça de la Sardana actuaran els Cercolets, les Gitanes i els Capgrossos i es farà un berenar de fruita i un taller de xapes; al Tívoli hi haurà els Pastorets, el Drac i les Cotonines amb berenar i activitat infantil organitzada pel MIV. Finalment, a la plaça Vilanova es podran veure els Bastoners, els Gegants i els Falcons, a més d’un taller de manualitats.

El regal de la festa major d’aquest any és un joc memory, el qual va dins d’una capsa de cartró -embolicada en un paper que simula un diari- on també s’hi troba el programa oficial d’actes, l’estampa de Sant Fèlix , un programa de butxaca i diverses postals vinculades a la festa vilafranquina. Tot plegat per 35 euros més la voluntat.

Dilluns comença la novena

D’altra banda i també relacionat amb la festa major, dilluns començarà la tradicional novena i el cant dels Goigs de Sant Fèlix, cada dia a la Basílica de Santa Maria, a les 21.45h. Fins dissabte dia 27 s’obrirà el cor de Santa Maria per poder escoltar i veure aquests actes tradicionals, amb entrada lliure i donatiu voluntari.

Els continguts de la novena seran unes reflexions a partir del sínode que ha convocat el papa Francesc per al 2023 i que es titula ‘Per una Església sinodal: comunió, participació i missió’.

Segons destaquen les parròquies de Vilafranca, el tema de la sinodalitat significa ‘fer camí junts’ i s’ha treballat amb el bisbat i “ha donat motius per al diàleg i la reflexió”.

També et pot interessar

Comentaris